Sport

2017.04.24. 19:55

Selmeci Levente világbajnok lett!

Dunaújváros - Budapesten rendezték meg a hét végén az iskolai úszó-világbajnokságot, amelyen a magyar válogatott tagjaként a Dunaferr SE sportolója, Selmeci Levente három érmet, közte egy aranyat szerzett.

Gallai Péter

A megmérettetésre tizenhét ország közel háromszáz úszója érkezett, a 15-18 éves korosztályban szereplő fiatalok hat tagú iskolai, valamint válogatott csapatokban álltak rajthoz. A Magyar Úszó Szövetség által összeállított nemzeti együttesben kapott helyet a Rosti iskola diákja, Selmeci Levente is. Kovács József edző tanítványa fantasztikusan szerepelt, hiszen a magyarok két első helye közül az egyiket ő szerezte 200 vegyesen. Emellett második lett a 4x100-as vegyesváltóval, továbbá a küldöttség egyetlen bronzérmét 100 pillangón szintén Selmeci szállította. A válogatott hét éremmel - két arany, négy ezüst, egy bronz - zárta szereplését a Tüske Uszodakomplexumban.

A középen álló Selmeci Levente aranyérmet szerzett 200 méter vegyesen Fotó: ISF WSC Swimming

A dunaújvárosi szakosztály vezetője, Bene Vera érthető boldogsággal kommentálta az eredményt lapunknak:

- Idén voltunk először érdekeltek ebben a versenyben, amely egybeesett az országos bajnokság végével, ezért Levente nem volt ott végig Debrecenben, ahol egyébként 200 vegyesen nagy egyéni rekorddal lett a B döntőben második. A világbajnokságon folytatta remeklését, bár számunkra, akik kicsi kora óta ismerjük, nem volt olyan óriási meglepetés a teljesítménye. Látjuk mennyit dolgozik, tudjuk, hogy mindent alárendel az úszásnak. Nagyon sokoldalú versenyző, vegyesen, pillangón, vagy akár hosszú távú gyorson is jól úszik. Ő az egyetlen a klubban, aki minden számban aranyjelvényes. Szóval, most ismét bizonyította tehetségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!