Sport

2016.02.02. 16:45

Seregélyes lett a tollasozók központja

Seregélyes - Január hónapban egymás után több tollaslabda versenyt rendeztek a fiatal és idősebb tollaslabdázóknak.

Jankó Árpád

Január 30-án a Danubius KSE utánpótlás korú tollaslabdázói, amatőr játékosai Seregélyesen megyei diákolimpiára felkészítő versenyen vettek részt. Ezen saját korosztályában a következők szereztek aranyérmet. Bölcskei Hanna, Németh Sára. Ezüstöt szerzett: Horváth Nóra, bronzérmet kapott Tóth András és Kovács Nikolett. Másnap, január 31-én szintén Seregélyesen rendeztek versenyt az igazolt utánpótlás korú versenyzők megyei diákolimpiáján, ahol a következő eredmények születtek. Megyei bajnok lett: Dobrovitz Barabás Zoltán, Borbély Hanna, Nagy Bence, Ludman Míra. Ezüstérmet szerzett: Tóth Réka, Vagyóczki Dávid, Zuniga Ádám, Csomor-Németh Lili. Bronzérmes lett: Meskál Ábel.

Ezzel az eredménnyel kivívták a jogot az áprilisban három napig tartó országos döntőn való részvételre. Ezekben a napokban valóban Seregélyes volt a központja a tollaslabdázásnak, mivel ekkor és itt rendezték meg a seregélyesi amatőr tollaslabda tornát is, ahol szintén születtek kiváló eredmények. Aranyérmet szerzett egyéniben Borbély Hanna, második lett Vagyóczki Roland. Harmadik helyen végzett Dobrovitz Barabás Zoltán. Párosban lett első Csomor Péter-Csomor-Németh Lili. Második helyet szerzett Ludman Míra-Borbély Hanna és harmadik helyen végzett a Nagy Bence- Vagyóczki Dávid páros.

A Danubius KSE az utánpótlás korú tollaslabdázóin kívül a felnőtt, második és harmadik osztályú csapataival is pályára lépett, mégpedig a Dunaújváros Sportcsarnokban. A másodosztályú csapata a következő összeállításban játszott: Nemoda Zsuzsanna, Tóth Réka, Varga Gabriella, Jakab János, Horányi Gábor, Szarvas Ádám. A Danubius másodosztályú együttese az idei versenyévadban megelőzve a Sopron és a Bodajk együttesét a székesfehérvári csapat mögött a második helyen végzett.

A Danubius harmadosztályú együttesének névsora: Fekete Gabriella, Sója Angéla, Borbély Hanna, Csomor-Németh Lili, Gálházi Gyula, Tóth Tamás. Lehoczky Attila, Meskál Ábel.

A dunaújvárosi tollaslabda egyesület felnőtt harmadosztályú gárdája ebben a versenyévadban bronzérmet szerzett. Ezzel a harmadik hellyel a dunaújvárosiak legyőzték a Keszthely együttesét, és a Győr, valamint a Veszprém együttese mögött a dobogó harmadik fokára léphettek.

Jakab János, a Danubius KSE vezetőedzője és az egyesületben dolgozó szakemberek, büszkék lehetnek a 2015/16-os versenyévad eredményeire.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!