Sport

2017.03.19. 17:55

Három női kézilabda válogatott edzőmeccsen, selejtezőn

Dunaújváros - Zsúfolt programot bonyolítottak le péntektől vasárnapig a magyar női kézilabda különböző korcsoportú válogatottjai. Az ifjúsági, a junior és a felnőtt címeres csapat egyaránt komoly tornákra készül, ezért előkészületi mérkőzéseket, de selejtezőket is játszott.

Jankó Árpád

A felnőtt női magyar kézilabda-válogatott a hét végén kétszer is megmérkőzött Horvátország legjobbjaival. Mind a kétszer meggyőző játékkal nyert a magyar csapat. A második, szombati találkozón játszott Szalai Babett is, aki két gólt is szerzett.

A felnőtt gárda kétszer is megmérkőzött a horvát válogatottal. A magyar csapatban Kovács Anna és Szalai Babett, a horvátoknál Camila Micijevic is szerepelt a Dunaújvárosi Kohászból. Furcsa látvány volt Micijevic ellenfélként horvát mezben...

A pénteki találkozón a magyar válogatott nagyszerűen védekezett, és támadásban is fokozatosan javult a teljesítmény, különösen a játék sebessége, amit minden alkalommal elvár a magyar szövetségi kapitány. A gyors lerohanások gyakorlása tehát kiválóan sikerült. A magyar válogatott 20-11-es félidő után 34-19-re győzött. Kovács Anna elemében volt, nyolc gólt dobott, a másik oldalon a Kohász légiósa is remekelt, hétszer talált a kapuba. Szombaton is játszott - igaz zárt kapuk előtt - a két nemzeti válogatott. Ekkor 14-10-es félidőt követően 24-19-re nyert a magyar válogatott. Ezen a találkozón Kovács és Micijevic is négy-négy gólt dobott.

Camila Micijevic (9) és Kovács Anna (25) klubtársak, de most saját csapatuk legjobbjai voltak
Fotó: kisalfold.hu

De pályára lépett örömünkre Szalai is, aki immár átesett a tűzkeresztségen, és két gólt is szerzett. Kim Rasmussen kapitány Babetten kívül több újoncot is beválogatott a csapatba. Így Sirián Szederke, Pálos-Bognár Barbara, Puhalák Szidónia, Termény Rita is kapott szerepet. A második találkozót is magabiztosan nyerte a magyar válogatott, bár a támadások hatékonysága gyengébbre sikerült.

A magyar junior női kézilabda-válogatott (U19) Európa-bajnoki selejtezőt játszott Szkopjéban. A magyar csapatban szerepelt a Kohászból Hornyák Bernadett és Klujber Katrin. Az első mérkőzésen a mieink Macedónia ellen 11-7-es félidőt követően 33-18-ra nyertek. Hornyák hat, Klujber három gólt szerzett. Ezután a Feröer-szigetek csapatát győzte le Hajdu János kapitány csapata (az edző Pigniczki Krisztina), mégpedig nagy különbséggel: 20-10 után 41-16-ra. Hornyák ezen három, Klujber pedig tizenkét gólt dobott. Ezzel az eredménnyel a magyar junior válogatott már kijutott a Celjében megrendezendő Európa-bajnokságra.

Az ifjúsági válogatott, Bohus Bea edző csapata is szorgalmasan dolgozott a hét végén. Négy nemzet tornáján szerepelt Dabason. A magyar ifjúsági válogatottban is szerepel egy dunaújvárosi lány, Braun Csenge. Ő az első, Franciaország elleni mérkőzésen nem játszott, a válogatott 32-22-re győzött. Szombaton Hollandia volt az ellenfél. Ezen a találkozón Csenge kétszer is eredményes volt (34-22). Vasárnap pedig Szlovéniával csapott össze a magyar gárda. Az ifjúsági válogatott a kézilabda minden játékelemében felülmúlta ellenfelét, és 33-26-ra győzött.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!