Sport

2016.06.02. 13:05

Sikeres bemutatkozás - A Búvársuli Sportegyesület három szakosztállyal működik

Dunaújváros - Gurisatti Róbert és felesége által működtetett Búvársuli Sportegyesület áprilisban alakult meg. Foglalkoznak gyermek úszásoktatással, az idősebbek senior versenyzésével és a harmadik szakosztály a merülős búvároké.

Jankó Árpád

Az egyesület most már eljutott odáig, hogy az országos gyermekbajnokságon is részt vett, és az első sikereket el is érték. Kövesdi Csenge 50 méteres gyorsúszásban negyedeik, száz méteren pedig ötödik lett. Szintén ebben az úszásnemben Kálmán Gábor száz méteren hatodik helyezést ért el. Gábor 50 méteres delfinúszásban végzett az ötödik helyen. A legnagyobb sikert pedig a 4X50 méteres pillangó váltóban aratták a gyerekek. Még ebben az úszásnemben sose úsztak a gyerekek váltót, csak gyorson. Ebédidőben kipróbálták, megbeszélték, és megszületett a bronzérem. Az ifjabb Gurisatti Róbert, Tamás Dávid, Kálmán Gábor, Kövesdi Csenge voltak a váltó tagjai. De a többi induló gyerek is ügyes volt. Nemrég alakultak meg, s ami biztos, a sok-sok verseny az alapja a fejlődésünknek. Erre a hét végén máris lesz alkalmuk, mivel Gyöngyösön rendezik meg a diákolimpiai döntőt (pillangó, delfin és gyorsúszás), Az egyesület hat gyermekkel utazik. De versenyeznek a seniorok is az országos bajnokságukon, mégpedig hárman: Gurisatti Róbert, Hanzik András, Maczula Zoltán. Hozzájuk még öt senior búvárúszó csatlakozik, és így nyolcan (négy fiú, négy lány) jövő szombaton Prágában a Senior Kupán is vízbe szállnak gumiuszonyos gyorsúszásban. Köztudott, hogy válogatott úszónk, Takács Krisztián is az egyesület tagja. Ő Görögországban fog versenyezni ötven méteres uszonyos gyorsban az Egyetemi Világbajnokságon búvárúszóként június 29-30-án.

Kövesdi Csenge. Fotó: Ady Géza

A Gurisatti házaspár a nyáron az uszodában tábort is szervez a gyerekeknek. Komoly tervük, hogy cápa korosztályban (nyolc-kilenc évesek) minél jobban szerepeljenek az országos bajnokságban.

A Búvársuli Sportegyesület tehát foglalkozik a gyerekekkel, az úszásoktatással, s a harminc gyerekből már tizenöttel versenyen is indulnak. A seniorok is komoly munkát végeznek, hetente három edzésen gyakorolnak. A merülőbúvárok, akik tengereken sportolnak oktatást és felszerelést kapnak az egyesülettől. Egy-egy rendezvényre közel százan is részt vesznek. Egyszóval nagy akarással dolgozik a fiatal sportegyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!