Sport

2016.12.23. 15:45

Sikeres évet zárt a Dunaferr SE tornaszakosztálya

Dunaújváros - Minden év végén megállapítható, hogy a leghangulatosabb évzáró ünnepséget a Dunaferr SE tornaszakosztálya képes megrendezni. Persze ez igazából nem rangsor, hanem a résztvevők csoportjának életkorából adódik.

Jankó Árpád

Csütörtökön este a Campus Étteremben jelentek meg a tündéri apróságok, az egyesület apró tornászai, és természetesen mindenféle csodálatos ruhakölteményekben pompáztak. De feltétlenül meg kell jegyezni, hogy az edző hölgyek és edző urak is rendkívül elegáns öltönyökben, ruhákban - akár egy divatlapból kilépve - várták a vendégségbe meghívott szülőket, a tornászok barátait, a tornatermi mezek után átváltozásukkal kiváltva a jelenlévők csodálatát.

Badics Réka a tornászok egyik edzője nyújtja át a megérdemelt ajándékot boldog kis tanítványának Fotó: Zsedrovits Enikő

És most a tornacsarnokban tapasztalt fegyelem sem volt jellemző a gyerekek viselkedésére. Vidáman vonatoztak a széksorok, asztalok között, amíg az évzáró hivatalos része el nem kezdődött. Trenka János és Török Dániel pöttömnyi kisgyerkőcei édesanyjuk kezében tágra nyílt szemekkel figyelték a kis tornászok vidám játékát, no és a felállított csillogó, hatalmas karácsonyfát. Dániel meg is jegyezte: kollégájával együtt megszületett kislányaik révén igyekeztek a szakosztály utánpótlását erősíteni.

A megnyitót Trenka János edző vállalta el, aki a lényegre tapintott már az első mondatával.

- Rendkívül sikeres évet zárunk - mondta. - Tornászaink, gumiasztalosaink junior, felnőtt, gyermekversenyek, Európa-bajnokság, világkupa, olimpia, hosszan tartana a pontos felsorolás számunkra, eredményesen végződtek. Erre nagyon büszkék vagyunk. De rögtön hozzáteszem: a fiú ágon is vannak biztató jelek. Megkockáztatom, hogy a vidéki klubok között rövidesen a mi fiaink nagyon sikeresen fognak szerepelni.

Csak két eredményes viadalt emelt még ki Trenka edző. A nőknél a felnőttek csapatbajnokságának második helyét és a serdülők csapatbajnokságának harmadik helyezését. Befejezésül köszöntötte Kovács Erzsébetet, a Vasvári iskola igazgatónőjét és Kovács Juditot, a Dunaferr SE új elnökségi tagját.

Ezt követően a sportegyesület elnöke, Mátyás Gábor köszöntötte a tornászokat, a szülőket. Egyetértett az előtte felszólaló Trenka Jánossal, aki előtte azt mondta: ehhez a munkához nagy szív kell".

- Valóban nagy szeretettel, gondoskodással és szívvel lehet csak végezni azt a nevelőmunkát, amit a szakembereink a gyerekekkel végeznek. Csodálatos eredményeket értek el ebben az évben is tornászaink, és ehhez gratulálok. Szakembereink megvalósították azt a néhány évvel elhatározott terveiket, azt, hogy a Dunaferr SE tornászai nagyot lépnek előre, és most már a határon túlra is eljutnak. A munkájuknak most beérett a gyümölcse.

Olimpikonunk, Kovács Zsófia mellett - aki az Év magyar tornásza lett - ott ülnek azok a fiatalok, akik majd ezt követően mutatják meg felkészültségüket, tehetségüket. A munkához, a későbbi sikerekhez erőt, kitartást, nagy szívet kívánok - fejezte be köszöntőjét az elnök

A beszédek után pedig következett a gyerekek megajándékozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!