Sport

2014.03.04. 17:15

Sikeres kezdés a dunaújvárosi lövészeknél is

Címkék#lövészet

Dunaújváros - Beindult a tavaszi szezon a dunaújvárosi lövészeknél is. Nem is akárhogy sikerült a szezonnyitás, hiszen két rangos versenyen is érmeket szereztek a dunaújvárosi klub lövészei.

Jankó Árpád

Gazda Gábor és Uhrik Ákos mutatják díjaikat a lőtér pályáján (Fotó: Ónodi Zoltán)

Február 22-én Derecskén rendezték meg a Steel Challenge viadalt, amire nagyon készültek a dunaújvárosiak. A verseny előtt szinte naponta gyakoroltak, aminek meg is lett az eredménye. A 22-es kiskaliber számban mindhárom dobogós helyet a dunaújvárosiak szerezték meg. Első lett Szálas Tamás, második helyen Gazda Gábor, a harmadikon pedig Uhrik Ákos végzett. Sőt az ötödik helyezett is újvárosi lett, Lengyel Tibor. A 9-es nagy kaliberben Gazda Gábor bronzérmet szerzett. Itt meg kell jegyezni, hogy ez a csapat az ő oktatásával tavaly kezdte csak el a szituációs lövészetet, s máris megmutatták felkészültségüket, tehetségüket. (A szituációs lövészet lényege, hogy hangjelzésre a fegyvert előkapva öt célt kell eltalálni egymás után, tehát ez a verseny időre is megy.)

Negyedik lett Méninger János, ötödikként végzett Godány Imre.

Egy másik komoly versenyen a puskások országos bajnokságán Százhalombattán is jutott érem a dunaújvárosiaknak. A légpuska, húsz lövéses számban az Alföldi József, Tóbiás Nándor és Jermann Miklós összeállítású trió csapatban bronzérmet szerzett.

A Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület rövidesen nyilt napot rendez az érdeklődők számára. Erre a toborzásra tízévestől lehet majd jelentkezni és nem csak lövészetben, hanem szituációs lövészetben, íjászatban és ami főképp a gyerekeknek csábító: airsoft ágban (műanyaggolyók lövészete).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!