Sport

2017.06.01. 19:25

Sikeres sárkányhajók - Következik a magyar bajnoki megmérettetés

KIMLE Szombaton a IV. Greiner Szigetközi Sárkányhajó Sport és Gyermek Fesztiválon rendkívül eredményesen szerepeltek a Dragon Steel SE versenyzői. A dunaújvárosiak ezúttal öt érmet és két kupagyőzelmet zsebeltek be a rangos viadalon.

Gróf András

A napsütéses időben lezajlott versenyt, élvezetes programokkal, lovagi tornával színesítették a rendezők. A fesztiválon ötven csapat, hatszáz versenyzője állt rajthoz. A Dragon Steel SE huszonhat taggal képviseltette magát, versenyegyesülésben az AQUA Sport Promotion-val, a Duna menti települések alapítvány támogatásával. Rövidtávon, azaz 200 méteren egy-egy női, férfi és két vegyes 10-es hajót indítottak, 2000 méteren pedig két vegyes hajó állt rajthoz. Így 10 darab 200 m és egy 2000 méteres táv jutott versenyzőinknek. A női formáció és a férfi csapat is egyaránt ezüstérmet szerzett. A vegyes csapataink is jeleskedtek, elhozták az első divízió kupáját, a második divízióban pedig nagy csatában bronzérmet harcoltak ki. Végül a 2000 métert fölényesen megnyerték, így az aranyérem mellé, újabb kupát is elhoztak. Ez a verseny és hét végi edzőtábor is segíti a versenyzők felkészülését a Magyar Bajnokságra és a Franciaországi Eb-re. Legközelebb június 9-11-én, Fadd-Domboriban a magyar bajnokságon vesznek részt az újvárosi klub sportolói.

Eredményes versenyt tudhatnak maguk mögött az újvárosi klub tagjai Fotó: Somogyi-Madarász Tibor

Az újvárosi klub színeiben a következő versenyzők ültek hajóba a kimlei versenyen: Budaházi Anikó, Budaházi Melinda, Csurár Beáta, dr. Rubics László, Erődi Olivér, Farkas István, Gálné S. Éva, Horváth Attila, Horváth László, Major József, Márton Kinga, Rubicsné G. Lívia, Sártory Endre, Schäffer Tamás, Sógor Roland, Somogyi-Madarász Tibor, Szabó Katalin, Szatmári Csaba, Szilvási Katalin, Tálas Jánosné, Terebesi Áron, Tóth Edit, Tóth Gergő, Tóth Villő, Várszegi Nikolett, Vilmánszki Marcell Márk, Vilmánszki Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!