Sport

2014.11.23. 19:35

Skopjéban brillirozott a Dunaújvárosi Kohász

A dunaújvárosi szurkolók azzal a tudattal engedték útnak a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatát, hogy az első hazai találkozón elért 28-20-as győzelem elegendő lesz a továbbjutáshoz.

Jankó Árpád

Mint köztudott a legjobb tizenhat közé jutás volt a tét az EHF kupa mérkőzésén.

A Kohász kezdőcsapata a következő volt: Triffa – Azari, Triscsuk, Ferling, Takács D., Bulath, Vincze.

MKD WHC Vardar – D. Kohász 15-30 (6-13)

Rosszul kezdődött a visszavágó, mert bemelegítésnél Vig Vivien kapus súlyosnak látszó térdsérülést szenvedett. Kórházi kontrollra lesz szüksége.

Ferlingék semmit sem bíztak a véletlenre. Nagyszerűen kezdtek, és remek védekezésnek köszönhetően már a 12. percben 1-5 volt az eredmény. A Vardar csak két gólra tudta a vendégcsapatot megközelíteni (5-7). Ismét a Kohász jó szakasza következett, és szinte valamennyi újvárosi játékos egymás után feliratkozott a góllövőlistára. Leblokkoltak a macedón kislányok, és magabiztos vendégvezetéssel (13-6) mehettek a Kohász kézilabdázói pihenni az első játékrész után.

Kamper Olívia társaihoz hasonlóan szintén bevette a hazai csapat kapuját. Az ő remek teljesítménye is profi munka volt (Fotó: ÓZ.)

A második félidőt Bulath Anita bombagóllal kezdte, sőt Azari is betalált (6-15) És rövidesen következett a „közte tíz” Berta góljával. Ez volt az a pillanat, amikor Mátéfi Eszter sorra küldte be a cseréket. Jött Ferenczy, a kapuba Nagy Éva, majd Kamper is gólt dobott (9-19). Ekkor már nem lehetett vitás: a Dunaújvárosi Kohász a továbbjutó. Már 9-22-nél tartottak a vendégek. Csak negyedóra volt hátra. Ferling Bernadett következett: 9-23, és a macedón edző, Simovski Sime időt kért, hogy ne legyen még katasztrofálisabb csapata hazai veresége. A fiatal Ács Anna sem akart kilógni a sorból (10-25), ahogy Mekler-Rádl Tímea is megremegtette a hálót. A hazai Vardar csak szenvedett a parkettán. Bár a mérkőzés hajrájában néhány találatot azért „engedélyezett” a Kohász (14-29). De ezek a gólok a lényegen már semmit sem változtattak. A vége így lett 15-30. Óriási különbséggel nyert a Kohász.

A dunaújvárosi együttes ezzel teljesítette a tervet. Előre lépett a kupában, mégpedig egy meggyőző, nagyszerű játékkal. Összesítésben kettős győzelemmel várhatja majd az újabb párosítás sorsolását. A csapat visszafelé tartó nyolcszáz kilométeres útját ilyen nagy sikerrel sokkal könnyebb lesz átvészelni. Minden elismerés, gratuláció a játékosoké. Most már csak azért kell izgulnunk, hogy a kapus Vig Vivien balszerencsés sérülése mégsem olyan komoly, mint amilyennek a helyszínen látszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!