Sport

2017.06.13. 18:35

Slihoczki kettős kenus győzelme

DUNAÚJVÁROS A hét végét az utánpótlás korú kajakosok és kenusok Szegeden, a Maty-éren töltötték. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség ugyanis itt rendezte meg az első ifjúsági és U23-as Európa- és világbajnokságra, valamint az Európai Ifjúsági Olimpiára a (EYOF) válogatókat.

Gallai Péter

Arról már a szombati lapunkban beszámoltunk, hogy a rácalmási Horváth Benedek hatalmas meglepetésre C-1 500 méteren nyert, így ott lesz a júliusi győri ifjúsági olimpián. A tizenöt éves, mindössze két éve kenuzó Horváth Benedek bizonyított az ifjúságiak között is: C-1 500 méteren negyedik lett, és ismét ő volt a legjobb a kortársai közül.

A rácalmási klub versenyzői más számokban is jól teljesítettek: C-2 1000 méteren a Nagy Ivo Máté - Horváth Benedek páros ötödik, a Bucsi Bálint - Bucsi Bence kettős pedig a hatodik helyen végzett.

Slihoczki Ádám (b2) és Szőke Attila az ifik között kenu párosban nem talált legyőzőre 500 és 1000 méteren sem Fotó: MKKSZ

Az eseményen természetesen rajthoz álltak a Dunaferr SE sportolói is. Hajdu Jonatán, Kiss Balázs, Kovács Máté, Kollár Kristóf és Slihoczki Ádám az Eb-vb válogatón, Boldis Csenge, Székely Dorka, Árva Bálint, Decsi Márk, Pető Ákos és Vicsik János pedig az U15-U16-os korosztálynak kiírt EYOF válogató számokban állt rajthoz. Az ifjúsági férfi kenusok között 500 párosban, valamint 1000 méteren is győzni tudott a tavalyi szegedi ORV két legeredményesebb versenyzője, a lágymányosi klub tagja Szőke Attila és Slihoczki Ádám, ők utolsó éves ifiként nagy reményekkel vághatnak neki az idei nemzetközi szezonnak. Előbbi távon Kollár Kristóf és Hodován Dávid (Atomerőmű) ötödik lett. Slihoczki C-1000 méteren második, C-1 200 méteren pedig a harmadik helyen végzett. Kollár serdülő C-1 500-on harmadik, ifi korosztályban hetedik helyet szerzett. Ifi C-1 200 méteren Pető Ákos nyolcadikként zárt a viadalt.

A Rácalmási SE képviselői balról jobbra: Bucsi Bálint, Nagy Ivo Máté, Vízi Gábor edző, Horváth Benedek, Bucsi Bence Fotó: amatőr felvétel

Az U23-as korosztályban, a C-2 500-as versenyszámban az UTE párosa győzött, a Khaut Kristóf (Győr), Hajdu Jonatán alkotta egység előtt. Kovács Máté és Csiga János (Martin Közgép SE) duója hatodik lett. Ugyanők az U21-es korosztályban harmadikként értek célba. U23 C-1 500 méteren az újpesti Fekete Ádám gyűjtött be nagy skalpot azzal, hogy másfél másodperccel előzte meg a riói olimpikont, Hajdut C-1 500 méteren. Jonatán 1000 méteren pedig ötödik lett. Ellenben a sprintszámban, 200 méteren - ami kikerült az olimpiai programból, ezért a dunaújvárosi klasszis átáll az 500 és 1000 méterre - továbbra is ő a legjobb, hiszen itt elsőként végzett. Mögötte a második helyen klubtársa, Kiss Balázs ért be a célba.

Említést érdemel, hogy az EYOF válogató K-1 női U15-U16 500 méteres versenyszámának győztese, az MTK-s Szellák Szabina a Dunaferr SE neveltje. Az MKKSZ elnöksége hétfőn hagyta jóvá az indulókat. Négy kajakos, Keresztes Kristóf, Opavszky Márk, Rendessy Eszter és Szellák, valamint két kenus Horváth Benedek és Molnár Csenge képviselheti a magyar színeket a győri EYOF-on.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!