Sport

2016.09.26. 15:55

A Dunaferr kenusa lett a legsikeresebb versenyző

Szeged - Ismét a magyar kajak-kenu utánpótlást csodálja a világ. A mieink 29 aranyérmet és összesen 54 dobogós helyezést szereztek a 15-17 éves korosztály legjobbjainak péntektől vasárnapig rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén.

Gallai Péter

A legnagyobb nemzetközi utánpótlás seregszemlére idén is rengetegen neveztek, az Amerikai Egyesült Államoktól kezdve Szingapúron át Új-Zélandig a világ minden tájáról érkeztek a kajak-kenus fiatalok, hogy az egykoron a visegrádi négyek versenyének indult viadalon szerepelhessenek. Az ORV végül elképesztő magyar eredményekkel zárult, a mieink legsikeresebb versenyzője a Dunaferr SE kenusa, a 17 éves Slihoczki Ádám lett, aki Szőke Attilával párosban mindhárom távon győzött, ezen kívül nyert 200 és 1000 méteren a négyes tagjaként - Kállai Róbert Gida, Mitró Márton és Szőke Attila társaságában -, valamint egyéniben is szerzett egy ezüstérmet. Alig maradt el mellette párja, Szőke Attila, aki szintén öt aranyérmet nyert, 500 méteres egyesben pedig bronzérmes lett.

A Dunaferr SE másik indulója, Kollár Kristóf ezüstérmet szerzett

Slihoczki Ádám ezzel a fantasztikus teljesítménnyel beállította a riói olimpián szerepelt Dunaferr SE kenus, Hajdu Jonatán rekordját, aki korábban szintén ötször állhatott a dobogó legfelső fokára egyetlen ORV verseny folyamán.

A Dunaferr másik sportolója, a 15 éves Kollár Kristóf sem tért haza medál nélkül, ő C-1 1000 méteren szerzett ezüstérmet. A C-1 500 méteres versenyszámban pedig éppen lemaradt a dobogóról, negyedikként ért célba.

A dunaújvárosi Slihoczki Ádám (b3) a mellette álló Szőke Attilával párosban mindhárom távon nyert Fotó: Vékássy Bálint/kajakkenusport.hu

- Eredetileg csak négy számot mentünk volna, a három párost és egy-egy egyest, Hüttner Csaba vezetőedző döntött úgy, hogy a négyesbe is be kell térdelnünk Slihoczki Ádámmal. 10 pályát mentem a hétvégén, egész évben erre edzettünk, naponta ennél többet tréningezünk, így bírtam a terhelést, csak azért volt ez nehezebb, mert itt minden élesben ment. Ádámmal a jövőnk szempontjából jelenthet valamit, hogy párosban mindhárom távon nyerni tudtunk, 2017-ben az 1000 méterre készülünk majd és igyekszünk kijutni a korosztályos világversenyekre a társammal - mondta a szövetség honlapjának Szőke Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!