Sport

2016.05.25. 19:20

Sokat fejlődtek a tornász fiúk

Dunaújváros - A Magyar Torna Szövetség által létrehozott csapatbajnokság első fordulóját tartották meg a fővárosban fiú gyermek- kezdő-haladó csoportban (nyolc-tíz évesek).

Jankó Árpád

Wágner Dajána edző kezdő tanítványa Fövenyi Bence huszonkettedik, Balogh Máté 33. lett hetvennyolc induló között. Talaj, ugrás, gyűrű szereken és gimnasztikában tornáztak a fiúk.

A haladó csoportban két csapattal indult a Dunaferr SE, és két egyéni versenyző is színre lépett. Az A csapat tagjai voltak: Chlebovits Bence, Pálfi Gábor, Hoffmann Vajk, Gábor Milán, Zolta Benjámin. Mivel Budapest-Vidékbajnokság szerint értékelték a gyerekek produkcióit, a Dunaferr A csapata a vidék első helyezését nyerte el. A Dunaferr B csapat a következő összeállításban szerepelt: Bak Róbert, Farkas Dorián, Kiss Marcell, Kiss Milán, Dobrovitz Bertalan. Ez a csapat a Vidékbajnokság negyedik helyén végzett. A két egyéni versenyző közül Kovács-Bokor László tizennyolcadik, Kis Zsolt huszonhatodik lett negyvenöt induló között.

A dunaújvárosi A csapat balról jobbra: Hoffmann Vajk, Zolta Benjámin, Pálfi Gábor, Chlebovits Bence, Gábor Milán. Hátul a felkészítő edzők: Nyiri Patrik és Wágner Dajána

Egyéni érmet kapott az A csapatból Zolta Benjámin az egyéni összetett második helyéért, Hoffmann Vajk az ötödik helyért, Dobrovitz Bertalan pedig a hatodik helyezésért. (Az első hat versenyző kapott érmet a mutatott gyakorlataiért.)

Örömteli tapasztalat, hogy a dunaújvárosi kis tornászlegények sokat fejlődtek, és biztató eredményeket értek el az országos versenyen. A Dunaferr A a tizenöt csapatból az ötödik, a B együttes, pedig tizenötből a kilencedik lett.

Az utánpótlás Budapest-Vidék egyéni bajnokságán ifjúsági korcsoportban Miklós Dorina valamennyi szeren az első helyen végzett, és így természetesen az összetettet is megnyerte.

Fontos hír még a Dunaferr SE tornaszakosztályából. hogy vasárnap elutazik Kovács Zsófia és Jakab Noémi Svájcba, Bernbe az Európa-bajnokságra. Velük tart Trenka János edző is. Az Eb-n dől el, kijut-e az olimpiára Kovács Zsófia.

A dunaújvárosi tornászok ezen a héten már egy minden évben nagy népszerűségnek örvendő eseményre is készülnek. Szombaton délelőtt rendezik meg az évzáró bemutatójukat. A gála, amelyen az edzők is szerepelnek, kilenc órakor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!