Sport

2017.04.28. 17:35

Soroksári kirándulás következik

Dunaújváros - Vasárnap 18 órakor Soroksáron lép pályára a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata a Kispest ellen bajnoki mérkőzésen.

Jankó Árpád

A D. Kohász a negyedik helyen áll, a kispesti gárda pedig az utolsó helyezett eddig. A kispestiek egy győzelmet és két döntetlent értek el a bajnokságban. Ebben a sorozatban a decemberi találkozón 43-27-re nyert a Kohász ellenük, egy előkészületi mérkőzésen pedig 45-34-re győzött a Kohász. Legeredményesebb játékosaik: Balog Beáta, Tamás Krisztina és Szerző Regina. György László, a Dunaújvárosi Kohász vezetőedzője a találkozó előtt a következőket nyilatkozta.

- Egy első osztályú csapat ellen készülünk mégpedig becsülettel, teljes odaadással. Természetesen mi vagyunk a találkozó esélyesei. Úgy utazunk el a Kispest otthonába, hogy elvégeztük a feladatainkat, felkészültünk a bajnoki mérkőzésre. Minden játékosunk tudja a feladatát, és újabb kis lépéssel mehetünk előre, egy megszerzett két bajnoki ponttal. Egyébként a kispesti csapat kellemetlenül agresszív védekezést alkalmaz, amire szintén felkészültünk.

Szalai Babett győzelmet vár Fotó: Ady Géza

Szalai Babettnek, a dunaújvárosiak irányítójának komoly feladatot jelent majd a csapat játékának dirigálása. _ Nem abból indulok ki, hogy ki ellen játszunk, de csakis a magabiztos győzelemmel leszek majd elégedett. Viszont arra a játékban nagyon is oda kell figyelni, hogy a Kispest egy harcos kis csapat. A Kisvárda elleni találkozónkon ketten, egyikük egy játékosuk, Fundák Annamária irányító is jelen volt. Tehát feltérképeztek bennünket. Nekünk az a dolgunk, hogy a saját játékunkat száz százalékban próbáljuk megvalósítani, a ziccereket bedobni, a védekezésünket megszervezni, és megakadályozni a kispestiek támadásait. Az biztos, hogy komolyan vesszük ezt a mérkőzést is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!