Sport

2016.05.04. 18:01

Soroksárra utazik a DPASE

Dunaújváros - A Merkantil Bank Liga NB II huszonhatodik fordulójában vasárnap 17.30 órakor a Soroksár vendégeként lép pályára a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

A szerda délután megrendezett sajtótájékoztatón a dunaújvárosi együttes vezetőedzője, Dobos Barna először a legutóbbi Kisvárda elleni vereséget elemezte, majd a csapat előtt álló Soroksár elleni bajnoki találkozó esélyeiről beszélt.

- Nem úgy sikerült a szombati Kisvárda elleni elleni hazai összecsapás, ahogy szerettük volna. Természetesen látszott, hogy az ellenfél sokkal jobb játékosokkal rendelkezik. Ennek ellenére az első félidő elején jól tartottuk magunkat, de szünet előtt elkövetett hibáinkat könyörtelenül kihasználták. Ennek a fiatal csapatnak meg kell még szoknia, hogy ilyen nyomás alatt játszik. A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozzott, de nyilván ebben az is közrejátszott, hogy ellenfelünk a biztos vezetése tudatában már nem rángatta úgy az istrángot. ahogy előtte, ennek ellenére így is beleszaladhattunk volna egy nagyobb vereségbe. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy csapatunkban játszó fiatalok fél évvel ezelőtt még az ifjúsági bajnokság másodosztályában szerepeltek, most pedig felnőtt NB II-es csapatokkal kell szembenézniük. A következő feladat sem lesz egyszerű, hiszen a télen alaposan megerősödött Soroksár számításaim szerint tavasszal holtversenyben a legtöbb pontot gyűjtötte, így a papírforma alapján megint nem mi vagyunk a találkozó esélyesei. Ennek ellenére szeretnénk bravúrt végrehajtani, de nem lesz egyszerű. Azt már bebizonyítottuk, hogy a tizedik hely alatti csapatoktól tudunk pontokat szerezni, de a nagyobb skalpokhoz kellenének az egyéni pluszok. A játékosaim nincsenek a legjobb állapotban, hiszen többen is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódnak, de bízom benne, hogy vasárnapi találkozón mindenkire rendelkezésre áll majd.

A huszonhatodik forduló további párosítása a következő mérkőzésekből áll:

FC Csákvár - Soproni VSE, Zalaegerszegi TE - Gyirmót FC Győr, Kisvárda - Vác FC, Szigetszentmiklós - Budaörs, Szeged-2011 - Balmazújváros, FC Ajka - Mezőkövesd, Szolnoki MÁV FC - BFC Siófok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!