Sport

2015.11.04. 15:42

Sorozatban versenyeztek a birkózók

Dunaújváros - A Dunaferr SE birkózói a közelmúltban több viadalon is szerepeltek és bizonyították felkészültségüket.

Agárdy Csaba

Október 10-én, Kiskunfélegyházán nemzetközi meghívásos versenyen vett részt hét birkózóval a Dunaferr SE. Az eseményen tizennégy klub közel száz sportolója vett részt.

A dunaújvárosiak eredményei.

2003-2005-ös lányok: 42 kg-ban Szenczi Alexa első helyen végzett. 2006-2007-es (gyermek I.) korosztály: 32 kg-ban Matwi Márton első helyen, 35 kg-ban Berki Attila szintén első hely végzett. A diák II-es korosztály 69 kg-os súlycsoportjában Grosch Iván ezüstérmet szerzett. Ugyanebben a korcsoportban Karczub Bence 26 kg-ban a dobogó 3. fokára állhatott fel, Góczán Barnabás pedig 4. lett. Angyal Márk helyezés nélkül zárt. Szabó Róbert edző Matwi Márton teljesítményét emelné ki, aki végig magabiztosan versenyzett.

Október 17-én, Budapesten rendezték meg az ifjúsági szabadfogású országos bajnokságot. Az eseményen száztízen léptek szőnyegre. Kiss Károly 54 kg-ban az idén még serdülő korcsoportos létére az idősebbek között is letette névjegyét.

A Dunaferr SE tehetsége, Kiss Károly (jobb szélen) két versenyen is remekül szerepelt. Fotó: amatőr felvétel

Első mérkőzését magabiztos győzelemmel fejezte be. Ezt követően a későbbi magyar bajnoktól 4-2-es pontozásos vereséget szenvedett. Mivel ellenfele döntőbe jutott, így a bronzéremért birkózhatott és nyert, így harmadikként végzett. Szabó Péter bár jól küzdött, nem sikerült pontszerző helyen végeznie.

Ugyanezen a napon rendezték meg Orosházán a diák I-s korosztály szabadfogású rangsorversenyét kétszázöt indulóval. A Dunaferr SE négy versenyzővel vett részt az eseményen. Mezei Kristóf 35 kg, Virág Márk 42 kg, Bara Edvárd 42 kg, Sallai Sándor 69 kg-ban versenyeztek, de sajnos nem jutottak a legjobb hat közé.

Egy hét múlva Szentesen rendezték meg a diák II. korcsoportban az országos diákolimpiai döntőt. Az eseményen hetvenhárom egyesület kétszázhatvanhárom birkózója lépett szőnyegre. A Dunaferr SE két birkózója bizonyíthatta tehetségét. Grosch Iván 69 kg-ban egy győztes és egy vesztes mérkőzés után kiesett, Virág Tamás 35 kg-ban egy vereség után búcsúzott.

Október 23-án Szentesen rendezték meg a serdülő korcsoportosoknak a soron következő országos rangsorversenyt. Százhetvenen álltak rajthoz, köztük öt dunaújvárosi lépett szőnyegre. Farkas Zoltán 85 kg-ban két győztes és két vesztes mérkőzés után ötödik helyen végzett. Kiemelkedett a mezőnyből Kiss Károly, aki az 58 kg-osok között két mérkőzést technikai tussal, a döntőt pedig tussal nyerte, így aranyérmet szerzett. Czeilinger Ádám 63 kg-ban, Veres-Kovács Ádám 69 kg-ban és Szabó Péter 85 kg-ban nem végeztek pontszerző helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!