Sport

2017.01.15. 17:45

Sorsdöntő hetük lesz - A kupagyőzelem után ma bajnoki ellenfél lesz az UTE

Dunaújváros - Nagy volt a tét, de a Dunaújvárosi Acélbikáknak nem remegett meg a lábuk az UTE elleni, szerdán este vívott jégkorong-mérkőzésen. Az akkori győzelmükkel bejutottak a Magyar Kupa négyes döntőjébe. A MOL Liga mai fordulójában ismét az UTE lesz a rivális. A meccs Budapesten este hattól kezdődik.

Balogh Tamás

Az UTE-nak pénteken jó lehetősége támadt arra, hogy egy újabb kemény, ezúttal az örök rivális, a Fradi elleni MOL ligás meccsen rendezze a sorait. Ez a próbálkozás egyelőre még nem hozta meg az általa kívánt eredményt, hiszen 5-4-es vereséggel zárta az estét. Ezzel együtt még változatlanul a rájátszás biztos tagjának számít. Az élboly várhatóan nagy izgalmakat hozó tolakodásáról most ne is beszéljünk... A MOL Liga alapszakaszában az UTE játékosai háromszor nyertek az újvárosiak ellen. Ők meg szeretnék őrizni, az Acélbikák pedig megszakítani ezt a sorozatot. Heikki Mälkiä a Bikák vezetőedzője a következőket nyilatkozta:

- Mindenképpen elégedett vagyok a szerdai győzelemmel, de azt látni kell, még mindig sok munkánk van hátra a csapattal. Azt elvégezzük, és majd meglátjuk ez mire volt az elég. Természetesen nagyon fontosak ezek a győzelmek. Ezáltal jön meg a csapat önbizalma. Mivel változás történt a vezetőedzői poszton, és sok minden másképp működik, mint korábban, ezt meg kell szokniuk a játékosoknak is. Amikor jönnek a sikerek, akkor könnyebben alkalmazkodnak hozzá. Elkezdenek hinni a szisztémában. Akkor már sokkal könnyebb lesz a mi dolgunk is, és a játékosoké is. Ezért ezt a győzelmet szeretnénk tovább vinni, és ezen az úton maradni.

Szilassy Zoltán az UTE vezetőedzője érthetően nem volt jókedvében a dunaújvárosi vesztes mérkőzés után, de péntek estére valószínűleg még rosszabb lett a hangulata.

A szerdai kupamérkőzésen megsérült Lévai Máté azt mondja, nem ijednek meg senkitől, s a mai bajnokin is nyerni akarnak
Fotó: Balogh Tamás

- A nézők szempontjából valószínűleg az az igazi hokicsemege, ha két jó csapat viaskodik egymással, és nem csak az egyik teljesít jól. Most kemény csata várható. Kellenek a pontok, hogy a rájátszásban minél jobb pozícióban legyünk. A szerdai meccsünk tapasztalatait felhasználjuk a hétfői felkészüléshez. Természetesen a profi sportembereknél is van revansvágy, ami ezen az estén mindkét csapatban erősen fog dolgozni. Az önérzetünkön csorba esett a szerdai mérkőzésen, mert az idényben idáig háromból hármat nyertünk a DAB ellen. Ezt a veretlenségünket szeretnénk a MOL Ligában megőrizni.

Strenk Hunor, a dunaújvárosi csapat edzője a vasárnap délelőtti edzés után arról beszélt, hogy szerda után a csapat kapott egy pihenőnapot, majd azóta az előttük álló feladatra készülnek. - Sajnos a betegséghullám bennünket is elért, minden napra jutott valaki. Reméljük, hogy hétfő estére valamennyien rendbe jönnek. Ma egy teljesen más, egy nehéz mérkőzésre számítunk. Az utóbbi időben nagyon jó formában volt az újpest, amit a helyezésük is bizonyít. Az ilyen hullámvölgyek a sport velejárói. Sorsdöntő hetünk lesz, mert az UTE elleni mérkőzés után csütörtökön hazai pályán, a mi igazi riválisunk, a Brassó elleni csata következik. Mindkettő fontos lépés a rájátszásba kerülésünkhöz.

Lévai Máté, a DAB egyik tehetséges játékosa a kupameccs egyik látványosan harcoló hőse volt. A második harmadban erősen vérző arccal hagyta el a pályát, de a szünet után mégis visszatért.

- A kapu előtt volt egy kis tolakodás, feljött egy ütő és eltalálta az orromat, ami egy kicsit kirepedt. Nem agresszív, hanem inkább ügyetlen megoldás áldozata lettem. Ma megpróbálunk mindent megcsinálni, amit az edző kér, még jobban játszani, és ezzel ismét legyőzni az Újpestet. Felnőtt csapat vagyunk, nem ijedünk meg senkitől. Tudjuk, hányadik helyen áll ellenfelünk, de győzni akarunk - árulta el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!