Sport

2017.06.02. 17:15

Sorsdöntő pünkösdi ütközet a stadionban

Dunaújváros - Három vesztes mérkőzés után ismét a győzelem útjára lépne a Dunaújváros Gorillaz amerikaifutball-csapatunk, amely pünkösd hétfőn sorsdöntő derbin fogadja a Budapest Wolves gárdáját. Tét a rájátszás.

Szabó Szabolcs

A 2017-es szezonban "első bálozóként" harcol a bajnoki pontokért a magyar amerikaifutball elitligájában a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz, amelynek neve mellett egy győzelem és három vereség szerepel a tabellán.

Az alapszakasz hétfői, egyben utolsó fordulója előtt, annyit már érdemes rögzítenünk, hogy a Gorillák megállták a helyüket a ligában, a vesztes meccseken is karakteres játékot mutattak, ha a masszív védelem mellett a támadósorok egy picit eredményesebben teljesítettek volna, a pontokat tekintve jóval előrébb állna csapatunk.

A szezon eddigi forgatókönyvét remekül jellemzi az alábbi összegzés, amely az Eger Heroes elleni rangadó után született:

"Szerencsére a védelem folyamatosan elit játékot mutat. A rengeteg, pályán töltött idő ellenére is alig kap pontokat, a HFL-ben a második legkevesebbet, szám szerint 78-at engedélyeztek négy forduló alatt. Így minden alkalommal végig meccsben tudták tartani a Gorillazt, ami bizakodásra adhat okot a jövőt tekintve." Remélhetően a június 5-én, 15 órakor a városi stadionban kezdődő mérkőzésen egy megújult és ismét ponterős játékot mutató támadóalakzat szórakoztatja majd a minden bizonnyal szépszámú közönséget. Hangolásként most pedig jöjjön egy kis rájátszási matematika:

A Miskolc Steelers és az Eger Heroes már bizonyosan elfoglalta a négy rájátszási hely első két pozícióját, így rendezőként szerepelnek majd az elődöntőben. Az utánuk következő négy csapatból viszont elvileg még mindenki bejuthat és kieshet. Így a Gorillák is. A legvalószínűbb talán az, hogy a Budapest Wolves legyőzi a Győrk Sharks csapatát. Ez lenne az újvárosiak számára a legkedvezőbb, hiszen így, ha csak egyetlen ponttal is, de megverjük Cowbellst, nemhogy bejutunk a rájátszásba, de a harmadik kiemelt helyezést is megszerezzük, amíg a Kolomposok a negyedik helyen lesznek ott a legjobb négyben. Ha a győriek mégis nyernének, akkor csak nagy különbségű Gorillaz győzelem esetében érhetünk oda a rájátszásba.

Fontos, hogy a hétfői rangadóra a belépés dunaújvárosi és környékbeli lakcímkártyával, valamint 14 év alattiaknak számára díjmentes.

Amint a szurkolók már megszokhatták, ezúttal is kiváló körülmények között, családi hangulatban szoríthatnak majd a Dunaújvárosi Gorillaz sikeréért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!