Sport

2017.08.03. 17:25

Sorsoltak a megyei labdarúgó-bajnokságokban

DUNAÚJVÁROS A Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei Igazgatóságának versenybizottsága elkészítette a 2017/2018. évi megyei labdarúgó-bajnokságok sorsolását.

Gróf András

A Viszló Trans első osztály az idén csupán tizennégy csapattal indul, hiszen a bajnok Iváncsa feljutott a harmadosztályba, a bennmaradást érő helyen végző Pátka viszont visszalépett az idei sorozattól. Ráadásul a tavalyi megyei másodosztály OSZ-CAR csoportjának bajnoka, a Bakonycsernye nem vállalta az indulást. A még licencet kapott csapatok közül csak az Enying csatlakozott a mezőnyhöz, amelynek a következő csapatok a tagjai: Baracs, Bicske, Enying, Ercsi, Kinizsi, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, Ikarus-Maroshegy, Lajoskomárom, Martonvásár, Mezőfalva, Mór, Polgárdi, Sárbogárd, Sárosd, Tordas. Az első fordulóban a körzetünkhöz tartozó mindkét gárda augusztus 13-án idegenben lép majd pályára.

A baracsiak a Miskovicz Bálint által irányított Lajoskomárom vendégeként kezdik meg a sorozatot. A párharc érdekessége, hogy ugyanebben a felállásban ezen a hét végén a Magyar Kupában is összeméri erejét a két csapat. Nem vár könnyű feladat az idénynyitón a Mezőfalvára, hiszen a dobogóra pályázó Mór otthonába utaznak. A mezőfalviakat egy szünetet követően ismét Masinka László irányítja, akinek kérésére több új játékos is érkezett a csapathoz. A két csapat a hazai közönségnek egy héttel később mutatkozik majd be. Ekkor a baracsiak az újonc Ikarus-Maroshegy gárdáját fogadják, a mezőfalviak vendége pedig a tavalyi negyedik helyezett Martonvásár együttese lesz.

A Baracs és a Mezőfalva együttese a bajnokság hatodik fordulójában találkozik egymással
Fotó: Zsedrovits Enikő

A másodosztály Agárdi Termál csoportjában az optimális tizenhat csapattal rajtol a mezőny: Aba-Sárvíz, Adony, Besnyő-Iváncsa II, Káloz, Kápolnásnyék, Kisláng-Telmex, LMSK Cobra Sport, MPF Ráckeresztúr, Nagykarácsony, Pusztaszabolcs, Rácalmás, Sárbogárd II, Seregélyes, Szabadegyháza, Vajta, Velence. A körzetünkhöz tartozó együttesek közül az Adony és a Nagykarácsony egymás ellen kezdi a sorozatot. Ezen a találkozón az adonyiak lesznek a pályaválasztók. Az előző idényben éppen csak bennmaradt Rácalmás pedig a Káloz otthonában kezdi a sorozatot.

A harmadosztály Horfer Serleg csoportjába viszont csak tizenkét együttest soroltak. A csapatok névsora: Alap, Cece, Dég, Előszállás, Kisapostag, Kulcs, Lajoskomárom II, Mezőszilas, Nagylók, Nagyvenyim, Perkáta, Sárszentágota. Az első kör rangadója a Perkáta - Nagyvenyim összecsapás lesz, hiszen a hazaiak hosszú évek óta először komolyabb célokkal vágnak neki a pontvadászatnak. A körzetünkhöz tartozó további együttesek első fordulós párosítása a következő: Kisapostag - Lajoskomárom II, Sárszentágota - Kulcs, Előszállás - Alap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!