Sport

2014.07.11. 18:25

Sós Luca dobogóra állhatott az Eb-n

Dortrecht - A sportág történetében először rendeznek integrált úszó ifjúsági Európa-bajnokságot Hollandiában, amelyen az ép sportolók mellett a paraúszók is versengenek egymással, utóbbiak közt ott van a Dunafer-DVSI úszója, Sós Luca.

Gallai Péter

Luca, a most tizenhárom éves lány egy éve, a montreali paraúszó-világbajnokságon robbant a köztudatba hatodik lett 200 vegyesen, és a váltóval ötödik helyet is szerzett. Gyakorlatilag az volt az első világversenye parásként , egészen addig az épek között versenyzett. Ez a mai napig így van, a Dunaferr-DVSI nagyon tehetséges sportolója mindkét vonalon szerepel. A szerdán kezdődött ifi Eb-n a paraúszók között állt rajthoz, ahol első számában, 100 méter gyorson rögtön negyedikként végzett a döntőben, méghozzá úgy, hogy egyéni csúcsot repesztett tehát mindent kiadott magából a futamban. A dobogóról egyébként mindössze három századdal maradt csak le a svéd Savelsberg Janina mögött.

Pénteken pedig már 100 méter pillangón volt érdekelt. ebben a számban a harmadik helyen jutott be a fináléba az előfutamok után Gyenese Ágnes tanítványa. Az esti döntőben aztán szintén ebben a pozícióban csapott be célba, így megszerezte első medálját a kontinenstornán.

Ami pedig a folytatást illeti: a dunaújvárosi versenyző ma 100 méter háton, vasárnap pedig 50 méter gyorson lesz érdekelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!