Sport

2013.01.28. 17:10

Spanyolország után Dubaj következik

A magyar szövetség jóvoltából kétszer háromhetes, külföldi edzőtáborba utazhatott el a Dunaferr SE két úszója, Balog Gábor és Takács Krisztián, valamint edzőjük, Kovács József.

Gallai Péter

A dunaújvárosi trió - csakúgy, mint eddigi külföldi túrái során - ezúttal is a Jövő SC csapatával együtt utazott el szombaton Spanyolországba, Sierra Nevadába, Malaga mellé. A 3200 méteres magasságban lévő edzőkomplexumban három hetet töltenek el a magyar úszók.

- Hagyományosan két határon túli tábor szokott lenni, az egyik magaslati, a másik melegégövi. Most az előbbivel kezdünk, napi hat-hét órányi szárazföldi és vizes edzés vár a fiúkra, de az oxigénben szegényebb környezet miatt természetesen fokozatosan emeljük a terhelést, három-négy nap kell mire hozzászokik a szervezetük ehhez. Tehát: nem turistáskodni megyünk ki. A két újvárosi fiú mellett a csapatban van Verrasztó Evelyn, Dara Eszter, Mutina Ágnes, Joó Sára, Bodor Richárd és a székesfehérvári Sebestyén Dalma is. A munkát viszont mindenki külön-külön végzi az edzőjével, hozzánk Bodor csatlakozik még, mi így hárman készülünk az idei év fő megmérettetésére, a spanyolországi világbajnokságra. Február 16-án jövünk haza, egy hét szünet után pedig utazunk tovább Dubajba, szintén a Jövő SC-vel. Kiváló körülmények között,  hasznos munkát végezhetünk Spanyolországban - mondta az indulás előtt Kovács József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!