Sport

2017.08.23. 18:00

Osztrák légiós a DAB-nál

Javában készül a szeptember eleji idénykezdetre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. Aktuális játékoskörkép.

Agárdy Csaba

A Dunaújvárosi Acélbikák Erste ligás jégkorongcsapata eddig négy felkészülési mérkőzést játszott, és még hármat biztosan megvív a bajnokság szeptember nyolcadikai rajtjáig.

David Musial csapata múlt héten kedden hazai környezetben az első számú szlovén klubot, az Olimpija Ljubljanát fogadta. Az Acélbikák a tavaly még EBEL-szereplő riválisát 3-2-re győzte le, majd a neves poprádi Tátra Kupán szerepelt a DAB. Csoportjában a fehérorosz és a szlovák bajnok várt a dunaújvárosiakra. A Junoszty Minszktől 3-0-s vezetésről 7-3-ra kikapott Musial együttese, a HC Kosice 6-1-re verte a mieinket. A helyosztón az ötödik helyért a német Bayreuth Tigerstől 6-2-es vereséget szenvedett a DAB.

A Kassáról és a Minszkről azért azt érdemes megjegyezni, hogy legutóbb BL-szereplők voltak, és a csoportjukból mindketten továbbjutottak.

A DAB ezen a héten a Felvidéken folytatja felkészülési mérkőzéseinek sorát. Ma Szakolcán, a HK Skalica (17 óra) lesz az ellenfele, majd másnap Nagytopolcsányban a HC Topolcany (18 óra). A dunaújvárosiak mindkét ellenfele a szlovák másodosztályban szerepel.

A DAB első osztrák játékosa Daniel Nageler, akitől ponterős játékot vár a szakvezetés Fotó: Ady Géza

Az Acélbikák augusztus 31-én is pályára lépnek, akkor a szlovák első ligás Érsekújvárt fogadják 18 órakor.

Az utóbbi mérkőzéseken - ha csak valami nem jön közbe - biztosan ott lehet a pályán az osztrák Daniel Nageler, akivel a próbajátéka után szerződést kötött a klub. A 31 éves hokis 433 EBEL-mérkőzést tudhat magáénak, a legutóbbi öt szezonját a Villachban töltötte. A szakvezetés viszont elbúcsúzott a szintén próbajátékon szereplő szlovák Daniel Rzavskytól, aki nem győzte meg David Musial vezetőedzőt, hogy az Acélbikáknak nagy szükségük lenne az egykori szlovák utánpótlás-válogatottra, aki hazája első osztályában 116 mérkőzést játszott. A keret még nem teljes, így még érkezhetnek új játékosok a Bikákhoz.

Ma Szakolcán, a HK Skalica lesz az ellenfél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!