Sport

2017.07.17. 19:35

Plusz ötszáz métert értek az utolsó negyed góljai

A meccsen csak a győzelem különbsége lehet kérdés.

Gallai Péter

Különösen, hogy a lányok a hétfői úszóedzésen plusz penzumot teljesítettek. No, nem annyira önszántukból, mint Bíró Attila szövetségi kapitány előző esti intelme nyomán: azaz ahány gólt kapnak a japánok ellen az utolsó negyedben, annyiszor száz méterrel hosszabbodik a táv, így ötszáz méter lett a ráadás. A kapitány egyébként pont a sok kapott gól miatt bosszankodott egy kicsit, ellenben pályafutása történelmi meccse volt a vasárnapi, ugyanis egy kiállítással hozták le a találkozót, amire szerinte nem lesz többet példa. S ha már visszatekintés, lapunk munkatársának a meccs után nyilatkozott a keret három dunaújvárosi játékosa közül Gurisatti Gréta. Egyébként a válogatott két gólt jegyzett ifjú titánja olyan "kapós" volt, hogy mire az előre meghatározott szabályok szerint egymás mögött sorakozó médiamunkások utolsó tagjaihoz ért, félő volt, hogy itthagyja a csapatbusz.

Természetesen senki nem hagyhatta ki a kérdést, milyen érzés volt közel telt ház, hétezer ember előtt játszani.

- Sosem vízilabdáztam ennyi ember előtt, már a bemelegítés alatt motiválóan hatott, hogy hallottunk a közönség gyakorlását a mi találkozónkra. Kíváncsi voltam nagyon, milyen lesz a hangulat, meg is lepett kicsit, hogy nem izgultam ebben az atmoszférában. Mondjuk amikor a Himnuszt hallgattuk a pódiumon és ennyi ember énekelte, kicsit meghatódtunk, de mosolyogtunk is egyben. Annyit dolgozunk ezekért a pillanatokért, hogy szerintem az a jó, amikor mosolyogni tudunk - kezdte, s hozzátette, sem ő, sem a többiek nincsenek megelégedve ennyi kapott góllal.

- Első világbajnoki meccsnek, "víztesztelésnek" fogjuk fel, viszont a húsz dobott gól nagyon jó, a látványos találatok a végén már a közönségnek is szóltak. A végén sajnálom a bekapott ötöst, de a franciák ellen biztos vagyok benne, hogy ennél kevesebbet kapunk. Még a mai meccs is könnyű lesz, ennek ellenére koncentrálni kell, utána pedig jöhet a hollandok elleni csoportdöntő, ahol szintén szeretnénk megmutatni tudásunkat - zárta gondolatait a dunaújvárosi játékos, akinek fürdőköpenye zsebében ott lapult az a kabalafigura, amit évekkel ezelőtt a barátjától kapott.

A Fabó Éva Sportuszodában hétfőn járt gyerekek is nagyon szurkolnak a magyar sikereknek a világbajnokságon

Egyébként a francia csapat több más vb indulóval Dunaújvárosban készült, s egy minitorna keretében játszott a magyar Universiade válogatottal is. Nos, Mihók Attila együttese 15-6-ra győzött, amíg a csoportban a hollandok 17-2-re ütötték ki őket, a gallok két becsületgólját nagy üdvrivalgás fogadta a lelátóról, lássák, milyen a magyar vendégszeretet... Érdekesség lesz, hogy a franciák 23 éves centere Geraldine Mahieu máris összefuthat új csapattársaival, ugyanis ősztől Dunaújvárosban folytatja pályafutását.

Ami pedig a folytatást illeti: amennyiben megnyerjük a kvartettet, akkor egyből negyeddöntősök leszünk, július 24-én, hétfőn az A csoport - itt az olaszok, a kanadaiak, a kínaiak és a brazilok vannak - második helyezettje és a B csoport - USA, Dél-Afrika, Spanyolország, Új-Zéland - harmadik meccsének győzese vár ránk. Amennyiben csak másodikok leszünk a hollandok mögött, akkor szombaton a nyolc közé jutásért a D csoport harmadikja lesz az ellenfelünk a kazah, ausztrál, görög, orosz négyesből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!