Sport

2016.07.04. 16:25

Sportélményből jelesre vizsgáztak

Dunaújváros - Úsztunk, kerekeztünk, futottunk és klasszisok köröztek minket a vasárnapi dunaújvárosi triatlonversenyen. Összegzés és szervezői vélemény.

Szabó Szabolcs

Van, amikor az ember egy sima lekörőzésre is büszkén tekint vissza. E sorok írója mellett többször is haladtak el a hazai triatlon sport jeles aktuális és egykori nagymenői vasárnap, azaz: volt miből erőt meríteni. A privát értékelés helyett következzen a szervezőcsapat részéről Herczeg Ferenc, aki így összegezte a 3. Aquarius Triatlont:

- Örömteli, hogy évről évre nő a versenyzők száma és büszkén állíthatjuk, hogy a sportág számos hazai klasszisa is rajthoz állt Dunaújvárosban. Az utóbbi fél évben azért dolgoztunk, hogy egy minőségi versenyt kínáljunk a résztvevőknek. A visszajelzések azt mutatják, ez sikerült is. Köszönettel tartozunk a helyi önkormányzatnak, a rendőrségnek és a polgárőr egyesületeknek a támogatásért és rengeteg munkáért, amit ezért a vasárnapért elvégeztek. Fontos elmondani, hogy mi is rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodtunk, mindezt megpróbáljuk beépíteni a jövő évi versenybe. Idén először hirdettük meg az első dunaújvárosi félmaratont és ez is remek fogadtatásra talált, sok helyi amatőr sportoló teljesítette a távot. Ez is kiemelt célunk, hogy számukra is lehetőséget adjunk - mondta el Herczeg Ferenc.

Negyvenen túl is menők. A korosabb férfiak kategóriájában Dr. Varga Zoltán végzett az első helyen, a dobogóra pedig Szabó Zsolt és Ugrai Béla is felállhatott - visszavárják őket is Fotók: Ady Géza

Az eredmények: női (19-41 éves életkorig): Bódi Zsófia, Bor Katalin, Juvanzic Edina, (női 41 +): Major Alinda, Fabó Ildikó, Bujna Lilla.

Férfi (19-40): Veréb Dávid, Bartos Dávid, Szabó Attila. Férfi (41+): Dr. Varga Zoltán, Szabó Zsolt, Ugrai Béla.

Női csapat: Nutella, az legyen!, Kati Norris és lányai, FLL.

Férfi csapat: Vác 120+, Baradlay, Dunafin Team.

Annyit még hadd áruljunk el az olvasóknak, hogy szerény ám lelkes csapatunk is rajthoz állt vasárnap reggel. A küzdelmes, ám számtalan biztató szóval és tapssal bélelt versenyen sikerül a 6. helyet megszereznünk a férfi csapatok mezőnyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!