Sport

2015.04.20. 16:24

Sporteszközök az adonyi, földvári iskolának

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Kohász Női Kézilabda Akadémia néhány évvel ezelőtt partnerséget kötött néhány általános iskolával.

Jankó Árpád

Összesen öt általános iskola és természetesen a testnevelők vállalták, hogy a tantervükbe beépítik a testnevelési órákon is a kézilabda intenzívebb oktatását. Nyilvánvaló cél, hogy a dunaújvárosi akadémia a kapcsolaton keresztül megtalálja a tehetségeket, népszerűsítse a kézilabda sportágat.

Németh Mihályné testnevelő és a megajándékozott tanítványai. Fotó: D. Kohász

A partneriskoláknak a Kohász minden hónapban kisebb kupát is rendeznek, és a tanév végén már érmeket is kapnak a gyerekek.

Az Akadémia a plusz feladatért juttatást is adhat a testnevelőknek. De akad olyan iskola, amelyik sporteszközöknek örül, vagy netán kirándulás utazási költségeinek támogatását veszi át. Ezúttal az adonyi általános iskola és a dunaföldvári Beszédes József iskola kapott ajándékba sporteszközöket. Képünkön a dunaföldvári gyerekek szorongatják a kézilabdákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!