Sport

2014.01.17. 15:25

Sportsikerek 2013 (VII.)

Dunaújváros - Az év eleje az összegzések időszaka. Így teszünk mi is, visszapillantunk a tavalyi év legjelentősebb dunaújvárosi és városkörnyéki sportsikerekre, eseményekre, történésekre.

Agárdy Csaba

December: Jelentős esemény helyszíne volt a Dunaferr Sportegyesület tárgyalója, ahol a klub és a magyar Röplabda Szövetség klubfejlesztési támogatásról írt alá szerződést.

A Magyar Birkózó Szövetség döntésének értelmében a Dunaferr Sportegyesület birkózó-szakosztálya lett tíz nagy régió központja közül az egyik.

A Dunaferr-DVSI úszói közül részt vett a rövidpályás Európa-bajnokságon Takács Krisztián és Balog Gábor. Velük tartott edzőjük, Kovács József is.

Az MTI sportszerkesztőségének felkérésére 1964 óta minden szakszövestég eldönti, ki volt az adott évben a legjobb sportolójuk. A motorcsónakosok között a Dunaújvárosi Vízi Sport Club versenyzője, a jégkorong in-line (görhoki) szakágában pedig Kiss Ákos lett a befutó. Kiss Ákos a Dab.Docler jégkorongozója, de in-line hokiban Győrben játszott.

A rövidpályás országos uszonyos búvár bajnokságon a Dunaújvárosi UBSE utánpótlás versenyzői közül Jancsovics Dániel egy arany- és öt ezüstérmet szerzett. Szellák Csengének négy első hely jutott. Berekméri Dóra és Aczél Áron két ezüstérmet gyűjtött be. Váltóban egy ezüst- és egy bronzérem jutott a dunaújvárosiaknak.

A Dunaújvárosi PASE labdarúgócsapata az NB II újoncaként a második helyen zárta az őszi szezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!