Sport

2014.01.07. 17:10

Sportsikerek, fontos történések 2013 (I. rész)

Dunaújváros - Az év eleje az összegzések időszaka. Így teszünk mi is, visszapillantunk a tavalyi év legjelentősebb dunaújvárosi és városkörnyéki sportsikerekre, eseményekre, történésekre.

Agárdy Csaba

Január: Január 11-én vehette át a Fejér megye legjobb utánpótlás játékosának járó díjat Czeilinger Gábor dunaújvárosi tekéző, aki tagja lett a serdülő magyar válogatottnak.

Meghalt Dunaújváros első olimpikonja, a birkózó Nyers László, aki 1968-ban a mexikói játékokon vett részt (sérülés miatt fel kellett adnia a küzdelmet), és 1970-ben a Magyar Népköztársaság Érdemes Sportolójának választották.

A Dab.Docler jégkorongcsapata hét fordulóval a vége előtt megnyerte a MOL Liga alapszakaszát. Az Acélbikák negyvennegy mérkőzésen százegy pontot szereztek, huszonegy ponttal megelőzve a második Miskolcot.

Február: Évtizedekig nem működött Dunaújvárosban női röplabda-szakosztály. A Dunaferr SE színeiben a hónap első napján ismét megalakult a női szakosztály.

A Dunaújvárosi Kohász leány ifjúsági kézilabdacsapata a legjobb nyolc közé jutott az Országos Ifjúsági Kupában.

A Dunaferr SE férfiröplabda-csapata a harmadik helyen zárta az NB I-es bajnokság alapszakaszát.

Sikeresen diplomázott az Európai Kézilabda Szövetség, mesteredző-képzésén két dunaújvárosi szakember, Mátéfi Eszter és Rapatyi Tamás.

A dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola sakkozói öt aranyérmet szereztek a megyei bajnokságon, és az első helyezettek az országos döntőbe jutottak.

A baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola leány tornász csapata második helyen végzett a pécsi régió döntőben, és így bekerült az országos fináléba. A baracsi csapat: Tömöri Réka, Osztrider Dóra, Csabankó Csilla, Balogh Aletta, Nagy Zsuzsanna, Rónás Noémi, Veszprémi Nikolett. Veszprémi Nikolett hatvankilenc indulóból egyéniben az első helyet szerezte meg.

 

Címkék#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!