Sport

2014.01.08. 15:55

Sportsikerek, fontos történések 2013 (II.)

Dunaújváros - Az év eleje az összegzések időszaka. Így teszünk mi is, visszapillantunk a tavalyi év legjelentősebb dunaújvárosi és városkörnyéki sportsikerekre, eseményekre, történésekre.

Agárdy Csaba

Március: Távozott a Dunaújvárosi AC NB II-es női kézilabdacsapatától a sokszoros válogatott Takács Gabriella, aki korábban a Dunaferr SE-vel Bajnokok Ligáját nyert.

A Dunaújvárosi Városi Sportiskola U12-es fiú kézilabdacsapata második lett az ERIMA Kupa régió döntőjébe, és bekerült az országos fináléba.

A Dab.Docler jégkorongcsapata bajnok lett, miután az OB I döntőjében 3-1-es összesítéssel megverte a Miskolci Jegesmedvéket.

Az asztaliteniszezők diákolimpiájának országos döntőjében egyéniben a dunaújvárosi Varga Ádám a harmadik lett.

A Dunaújvárosi Sportiskola két alakulata, az U11-es leány, és az U8-as fiú kézilabdacsapata bejutott az ERIMA Kupa országos elődöntőjébe.

A dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola leány tornász csapata második lett a diákolimpia országos döntőjében.

A Dab.Docler jégkorongcsapat az OB I után a MOL Ligát is megnyerte. A döntőben a dunaújvárosiak a Csíkszeredát 4-2-es összessítésben győzték le.

A Dunaferr SE ismét megrendezte az Arany Üst utánpótlás úszóversenyt. A viadal Európa legrégebbi, és Közép-Európa legnagyobb utánpótlás seregszemléje.

A Dab.Docler jégkorongcsapat bronzérmes lett a Magyar Kupában, miután a harmadik helyért 2-0-ra legyőzte a Ferencvárost.

Takács Krisztián, a Dunaferr-DVSI úszója két aranyérmet szerzett a Budapest-bajnokságon.

A Dunaújvárosi Kohász U13-as leány kézilabdacsapata második helyen végzett az ERIMA Kupa régió döntőjében, így bekerült az országos fináléba.

A dunaújvárosi Makita-Hikari Dojo karatékái hét aranyérmet szereztek a JKA országos bajnokságon.

Szélig Viktor, a Dunaferr jégkorongozóinak egykori csapatkapitánya, aki tavaly már a hetedik szezonját töltötte a francia Brianconban, csapatkapitányként vonult vissza világbajnokság után a válogatottságtól.

A Dunaferr SE férfiröplabda-csapata negyedik lett az NB I-ben, miután a bronzcsatát 3-2-es összesítésben elvesztette a Dág ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!