Sport

2014.01.14. 17:15

Sportsikerek, fontos történések 2013 (IV.)

Dunaújváros - Az év eleje az összegzések időszaka. Így teszünk mi is, visszapillantunk a tavalyi év legjelentősebb dunaújvárosi és városkörnyéki sportsikerekre, eseményekre, történésekre.

Agárdy Csaba

Június: Bajnok lett a Dunaújvárosi PASE labdarúgócsapata az NB III-ban, és ezzel osztályozót játszhatott az NB II-be jutásért.

A Dunaferr SE férfi junior röplabdacsapata veretlenül nyerte meg a bajnokságot.

A Dunaferr SE birkózója, Péntek Vanessza megnyerte a lányok diákolimpiájának országos döntőjét.

Negyedik lett a Világligában a női vízilabda-válogatott. A magyar csapatban Kasó Orsolya, Menczinger Kata és Horváth Brigitta képviselte a DF csapatát.

A dunaújvárosi Hikari karetékája, Kovács Máté az utánpótlás Európa-bajnokságon a tizenkét évesek között aranyérmes lett.

A Dunaferr SE birkózói közül szabadfogásban az országos diákbajnokságon Biczó Zoltán harmadik, míg Szabó Péter a negyedik helyen végzett.

A Dunaferr SE kenusai több bajnoki címet szereztek az ifjúsági és U23-as válogatón. Hajdu Jonatán és Horváth Máté Sebestyén bekerült a magyar válogatottba.

A Dunaújvárosi PASE labdarúgócsapata sikeresen vívta meg a Sopron elleni osztályozót. A hazai 1-1 után idegenben 1-0-ra nyertek, és feljutottak az NB II-be.

A Hild középiskola fiú röplabdacsapata megnyerte az országos diákolimpia döntőjét. A csapat edzőjének, Liszi Ferencnek ez volt a Hild iskolával a 25 bajnoki címe.

A Dunaújvárosi PASE megnyerte az NB II-at,  sikeresen zárta az osztályozót a soproniak ellen, és feljutott a másodosztályba (Fotó: DH-archív)

Július: A Dunaferr-DVSI úszója, Takács Krisztián két aranyérmet szerzett az országos bajnokságon.

A Dunaferr kenusai közül Hajdu Jonatán arany-, Horváth Máté Sebestyén ezüstérmes lett az ifjúsági Eb-n.

Az egyetemista és főiskolás sportolók olimpiáján , az Universiádén Csabai Dóra, a Dunaújvárosi Főiskola vízilabdázója vitte a megnyitón a magyar zászlót.

Némedi Konrád, a Dunaferr SE kenusa három aranyérmet szerzett a Vidékbajnokságon.

A Dunaújvárosi Gorilláz amerikaifutball-csapata második lett a divízió I-es bajnokságban.

Második lett a magyar női vízilabda-válogatott az Universiádén, miután a döntőben 18-11-re kikapott a házigazda oroszoktól. Együttesünknek tagja volt a Dunaújvárosi Főiskola játékosa, Csabai Dóra.

Tábori Áron, a Dunaújvárosi Vízi Sport Club motorcsónak-versenyzője világbajnok lett a Forma-4S kategóriában

A dunaújvárosi atléták közül serdülő bajnokságot nyert Budai Boglárka, 300 méteren pedig harmadik lett.

Nyolc év távollét után visszatért Dunaújvárosba a több mint kétszázszoros magyar válogatott jégkorongozó, Ladányi Balázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!