Sport

2014.01.15. 18:35

Sportsikerek, fontos történések 2013 (V.)

Dunaújváros - Az év eleje az összegzések időszaka. Így teszünk mi is, visszapillantunk a tavalyi év legjelentősebb dunaújvárosi és városkörnyéki sportsikerekre, eseményekre, történésekre.

Agárdy Csaba

Augusztus: Bronzérmes lett a magyar női vízilabda-válogatott a világbajnokságon, miután 10-8-ra legyőzte Oroszországot. Csapatunknak a Dunaújvárosi Főiskola játékosai közül tagja volt Kasó Orsolya, Menczinger Kata és Miskolczi Kitti.

Az úszók világbajnokságán a Dunaferr-DVSI sportolója, Takács Krisztián ötven méter gyorson a tizenhatodik lett.

Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE kenusa az ifjúsági világbajnokságon C1-200 méteren és C-2 1000 méteren is győzött.

A tájékozódási búvárúszó világbajnokságon Gurisatti Lilla öt bóján, Gurisatti Róbert szlalomban lett má-sodik. A juniorok között Berekméri Dóra csillaggyakorlatban végzett másodikként.

A 35 éven felüliek világbajnokságon a dunaújvárosi súlyemelő, Török János bronzérmes lett 77 kilogrammban.

A masters világbajnokságon a Dunaferr SE kajakosa és kenusai közül Czere József harmadik lett, Hubiké Tarján Éva két arany- és két ezüstérmet szerzett.

Hatodik lett a junior női vízilabda-világbajnokságon a magyar csapat, öt dunaújvárosi Gurisatti Gréta, Miskolczi Kitti, Zeigler Diána, Horváth Brigitta, Polák Zsófia játékossal.

Az ifjúsági és U23-as országos bajnokságon a Dunaferr sportolói közül Hajdu Jonatán három, Kiss Balázs kettő, Horváth Máté Sebestyén egy aranyérmet szerzett.


Szeptember: Vass András, a Dunaferr SE kenusa harmadikként végzett C-4 1000 méteren a felnőtt világbajnokságon.

Az U17-es vízilabda- világbajnokságon ötödik lett a magyar válogatott soraiban a dunaújvárosi Horváth Brigittával, Gurisatti Grétával, Szilágyi Dorottyával és Sinka Grétával.

Meghalt Gurics György olimpiai bronzérmes, világbajnok birkózó, aki később hosszú ideig szövetségi kapitány volt. Gurics György Dunapentelén kezdte sportpályafutását, és élete végéig tartotta a kapcsolatot szülőhelyével.

Az Európai Olimpiai Reméységek Versenyén a dunaújvárosi kenusok közül Hajdu Jonatán öt, míg Némedi Konrád két aranyérmet szerzett.

Sós Luca, a Dunaferr SE úszója az utánpótlás para-világbajnokságon tizenkét évesen egy ötödik és egy hatodik helyezést ért el

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!