Sport

2014.01.16. 17:45

Sportsikerek, fontos történések 2013 (VI.)

Dunaújváros - Az év eleje az összegzések időszaka. Így teszünk mi is, visszapillantunk a tavalyi év legjelnntősebb dunaújvárosi és városkörnyéki sportsikerekre, eseményekre, történésekre.

Agárdy Csaba

Október: A dunaújvárosi Makita-Hikari Dojo karatékái közül a WSKA világbajnokságon a junior egyéni katában negyedik helyezést ért el Szűcs József.

A Hikari versenyzői az Atarishii Kupán tizenhárom érmet szereztek.

A Rácalmási Vajk íjász-szakosztály versenyzői három első, hat második és három harmadik helyet szereztek a régió bajnokságon.

A Dab.Docler jégkorongcsapata továbbjutott a Kontinentális Kupa harmadik fordulójába, miután a második körben Dunaújvárosban megelőzte a szlovén Slavia Ljubljanát, az erdélyi Csíkszeredát és lengyel Cracovia Krakkót.

A veterán birkózók világbajnokságán a Dunaferr SE sportolói közül Varga József aranyérmes lett. Mátyás Gábor ötödikként végzett, míg Szabó János és Papp Gyula negyedik lett.

Ismét megrendezték az úszógálát a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában. Az eseményen új országos csúcs született: a háromszázhúsz induló összesen 1375 kilométert teljesített.

A Dunaújvárosi PASE NB III-as labdarúgócsapata bejutott a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé, miután 2-0-ra megverte az NB I-es Paks gárdáját.

A Dunaújvárosi Főiskola Magyar Kupa győztes csapata. Jogos volt a lányok öröme ( Fotó: DH-archív )

November: A Dunaferr SE úszói a rövid pályás országos bajnokságon ötven méter gyorson Takács Krisztián második, míg Sincki Ádám negyedik lett. Száz méter háton Balog Gábor szintén ezüstérmes lett, mint ahogy a 4x50 méteres vegyesváltó is. A bajnokság utolsó napján a 4x50 méteres váltó Takács Krisztián, Sincki Ádám, Balog Gábor, Szabó Attila összeállításban aranyérmes lett.

A Dunaújvárosi Főiskola női vízilabdacsapata megnyerte a magyar Kupát.

A Hikari Dojo karatékái nyolc érmet, ebből három aranyat szereztek az ippon shobu országos bajnokságon.

A Dab.Docler jégkorongcsapata harmadik lett a dániai csoportjában a Kontinentális Kupában, így nem került be a négyes döntőbe.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség megválasztotta az év legjobbjait, az ifjúsági kenusok között a Dunaferr SE sportolója, Hajdu Jonatán lett a legjobb.

A Dunaújvárosi Főiskola DSE asztaliteniszezője, Bokros Kamilla a Nyugat-Magyarország Ranglista Versenyen második helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!