Sport

2013.05.24. 08:32

Stephan Lundh marad Dunaújvárosban (frissítve)

Az Európa szerte elismert szaktekintélynek számító svéd Stephan Lundh marad a magyar bajnok és MOL Liga-győztes Dab.Docler jégkorongcsapatának vezetőedzője.

Agárdy Csaba

A Dab.Docler jégkorongcsapata két éve szeretne bebocsátást nyerni az EBEL-be. Az idén még azt az áldozatot is meghozták, hogy a cél érdekében Budapestre költöztetik a csapatot. A kérő azonban ismét kosarat kapott... Azari Zsolttal, a Dab.Docler elnökével beszélgettünk a kialakult helyzetről, és arról, mekkora csalódást okozott az, hogy az EBEL elutasította a csapatát.

- Csalódott vagyok, de nem nagyon. Szeretnénk olyanná válni, hogy az EBEL-be valók legyünk, de talán még nem vagyunk érettek erre a szereplésre. Elevickéltünk volna az EBEL-ben, ám nyögvenyelős lett volna a dolog. Az a baj, hogy túl sok volt a találgatás. Tudni kell, hogy az A-csoportos világbajnokság után már nagyon nehéz játékost, edzőt szerződtetni, de még egy komoly edzőmérkőzést is nehéz már ebben az időszakban lekötni. Az azért szerencse, hogy az osztrákok gyorsan válaszoltak a kérelmünkre, így most már tudjuk, hogy mire készüljünk.

A svéd edzővel, Stephan Lundh-al kétszer nyerte meg a MOL Ligát a Dab.Docler. Triplázásra és a Kontinentális Kupára készül a dunaújvárosi jégkorongcsapat (Fotó: Lázár Zsolt)

- Ezek szerint marad a MOL Liga és a mostani csapat?

- Igen. Azzal is tisztában kell lenni, hogy egy bizonyos szint fölött a MOL Ligába nem lehet játékost igazolni, mert nem jelent kihívást egy játékosnak a MOL Liga - és ez nem pénz kérdése. Ígérhetek én valakinek bármennyit, akkor sem akar a MOL Ligában játszani. Arról nem beszélve, hogy ezzel a játékosállománnyal is egymás után kétszer megnyertük a MOL Ligát, ezért szerintem fölösleges is lenne erősíteni, drága játékosokat venni.

- Az EBEL mellett más liga felé nem is kacsingattak, nem volt úgymond B-terv az elutasítás esetére?

- Nem. Csak az EBEL-ben gondolkodtunk. A szlovák vagy a cseh bajnokság jöhetne még szóba, de ők nagyon zártak, nem lehet oda bekerülni.

- A mostani elutasítás elvette a kedvüket, vagy egy év múlva ismét megpróbálkoznak az EBEL csapatai közé bejutni?

- Egyértelmű, hogy nem adjuk fel. Minőségi előrelépés lenne, ha részt vehetnénk ebben a bajnokságban. Sok tapasztalatot szereztünk az elmúlt hetek tárgyalásai alatt, jövőre még felkészültebbek leszünk.

- Egyébként az EBEL vezetősége mivel indokolta, hogy nincs szüksége a Doclerra, még budapestiként sem?

- Semmivel. Érdekes, hogy az elvárásokat sem fogalmazták meg, majd az elutasítás okairól sem beszéltek.

- Sokan mondják, hogy a DAB kinőtte a MOL Ligát. Milyen motivációt jelenthet a következő szezon?

- Egyértelmű, harmadszor is szeretnénk megnyerni a bajnokságot. Lesz egy plusz feladatunk is az idén, hiszen magyar bajnokként mi képviseljük a Kontinentális Kupában Magyarországot. Mivel az országok erősorrendje alapján jelöli ki a Nemzetközi Jégkorong Szövetség a különböző fordulók helyszíneit, így mi csak a második vagy a harmadik kör megrendezésére gondolhatunk. Mind a kettőt megpályázzuk, persze csak az egyiket rendezhetjük meg. Ha a harmadik forduló a miénk, akkor a második értelemszerűen nem lehet Dunaújvárosban. Nagy célunk, hogy bekerüljünk a négyes döntőbe.

- Ön is említette, hogy az A-csoportos világbajnokság után megáll a játékospiac. Dunaújvárosban sok játékosnak lejárt a szerződése, hogy állnak az egyeztetések?

- A csapat gerincével sikerült már megállapodni, és az is biztos, hogy a svéd edzőnk, Stephan Lundh marad, aki így már harmadik szezonját kezdi nálunk. Sajnos az is tény, hogy a válogatott hátvédünk, Kiss Dániel Székesfehérvárra igazolt. Ami biztos: a napokban kialakul a végleges keretünk. Komoly ígéretünk van arra, hogy augusztus elején lesz jég Dunaújvárosban, ezért semmi akadálya sincs annak, hogy megfelelően fel tudjunk készülni a szezonra. Ennek érdekében augusztusra egy négycsapatos, nagyon komoly színvonalú tornát szervezünk, amivel hagyományt szeretnénk teremteni, ez lenne a Docler Holding Kupa. Szóval nem vagyunk elkeseredve, dolgozunk tovább, bízunk a jövőnkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!