Sport

2013.05.02. 10:25

Stephan Lundh még nem tudja, de nagyon reméli!

A magyar jégkorongozók számára az április 20-án befejeződött divízió I-es világbajnoksággal befejeződött a szezon. Így elérkezett az idő, hogy Stephan Lundh, a Dab.Docler vezetőedzője értékelje a szezont.

Boda Bence

- Mire számított a szezon előtt, hiszen átalakult a csapat, nem volt Nationalliga, csak a MOL. Jóval kevesebb volt a mérkőzés, mint egy éve, viszont, így többet lehetett edzeni.

- Sokkal keményebb szezonra számítottam, mint egy évvel korábban. Ugyanakkor megpróbáltam arra törekedni, hogy minden játékossal többet foglalkozzak személyesen, hiszen mindenkinek másra van szüksége, másban kell fejlődnie. Erre remek lehetőség volt a kevesebb mérkőzés miatt.

- Már a szezon közepén eldőlt, hogy a csapat bekerül a MOL Liga rájátszásába. Hogyan tudta kezelni ezt a helyzetet?

- Nehéz helyzet volt, de megpróbáltunk még keményebb edzéseket tartani, és sokkal inkább versenyalapú gyakorlatokat bevezetni.

 

Stephan Lundh, a Dunaújvárosi Acélbikák edzője a második szezonját fejezte be a csapatnál

- Két szezont töltött Dunaújvárosban. A két idényt, hogyan tudná összehasonítani, mennyit fejlődött a csapata, kik léptek a legtöbbet előre?

- Amikor ideérkeztem, őszintén szólva nem sokat tudtam sem a játékosokról, sem a ligáról. Ha a két itt töltött szezonomat összehasonlítom, azt kell mondanom, az utóbbi sikerült jobban. Az olyan játékosok, mint Pavuk, Szappanos, Kiss Dani, Nagy Ricsi és Somogyi nagyot léptek előre. Mások, mint például Galanisz vagy Gröschl sokkal erősebbek lettek, mint vezéregyéniségek. Úgy érzem, a csapat erősebb lett, és jó volt látni, hogy miénk volt a legjobb hoki a rájátszásban.

- Elégedett a csapat teljesítményével, az eredményekkel?

- Igen, de úgy érzem, még erősebbek és jobbak lehetünk, s talán a fehérvári csapatot is elkaphatnánk a következő szezonban.

- Mi a véleménye arról, hogy egyetlen játékosa sem került be a válogatottba, és Ön szerint kinek lett volna ott a helye?

- Természetesen nagyon meglepett, hogy senki sem került be, de tisztelem az edző döntését. Az én véleményem ettől függetlenül az, hogy Galanisz, Szappanos, Kiss Dani, Nagy Ricsi, Somogyi és Pavuk a válogatott tagjai lehetnek a jövőben. Ehhez persze keményen kell dolgozniuk és versengeniük kell minden nap.

- Folytatja a munkát Dunaújvárosban, és ha igen, milyen tervekkel?

- Nem tudom még, de remélem!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!