Sport

2014.07.29. 17:30

Strandröplabda - A két döntőt játszó párosban három dunaújvárosi játékos is pályára lépett

Gyenesdiás - Szombaton az U16-os korosztályban dunaújvárosi siker született az országos strandröplabda kupán.

Gróf András

Nyolc egyesületből tizenöt páros versengett a helyezésekért. Ez hosszú évek óta a legnépesebb mezőny a legrangosabb hazai korosztályos strandröplabda viadalon. A péntek esti esőtől nedves homokon előbb négyes csoportokban játszottak körmérkőzéseket a párosok, ahonnan a csoportgyőztesek egyből a legjobb nyolc közé jutottak, a második és a harmadik helyezettek pedig keresztjáték után kerülhettek a negyeddöntőbe jutást. Onnan már egyenes kieséses rendszerben zajlott tovább a küzdelem. Három dunaújvárosi fiú is a döntőbe került. Kiss Marcell és Moró Ákos ellenfele klubtársuk, Fülöp Péter és a szolnoki Csizmadia Tamás volt. Előbbiek magabiztos játékkal, két viszonylag sima játszmában nyerték a finálét és szerezték meg az aranyérmet.

Kiss Marcell (balra) és Moró Ákos az eredményhirdetést követően. Fotó: Amatőr felvétel

A mezőnyben amúgy jónéhány olyan fiatal is indult, aki pénteken az U14-esek között ért el szép eredményt. Köztük volt a korosztályos válogatott szövetségi kapitányának, Tomanóczy Tibornak a fia, Bálint, aki az előző nap még aranyérmet szerzett. Ezúttal, Ihász Bencével a tizenharmadik helyen zártak, míg a strandröplabda-válogatottat erősítő Koch Róbert, illetve a jégkorong-legenda, Ancsin János fiaiból összeállt, pénteken még ezüstérmes Ancsin Krisztián, Mikuláss Bálint duó kilencedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!