Sport

2016.07.31. 16:10

Svédországi siker - A dunaföldvári Holler volt egyedüli magyarként

Dunaföldvár - A Holler FC egyik utánpótlás labdarúgócsapata a világ talán legnagyobb korosztályos tornáján, a Gothia Kupán vett részt a közelmúltban Svédországban, méghozzá egyetlen magyar klubként.

Agárdy Csaba

A dunaföldvári csapat remekül szerepelt, hiszen megnyerte csoportját, majd az egyenes kieséses rendszerben is ment egy fordulót a legjobb harminckettő közé jutásért esett ki. Hogy ez nem akármilyen eredmény, azt az bizonyítja, hogy a Holler FC korosztályában (2000 és 2003 között születettek) száznyolcvannégy csapat indult. A csoportban a svéd Sandvikens-szel 0-0-át, a szintén svéd Hassleholmes-szel 1-0-át (gólszerző: Takács Richárd) a norvég Tromsö ellen 2-0-át (gólszerző: Puskás Kristóf, Nagy László) játszottak, így megnyerték a csoportjukat.

A Holler UFC korosztályában száznyolcvannégy csapat indult a svédországi Gothia Kupán Fotó: amatőr felvétel

Minden csoportból az első két csapat jutott tovább. A kieséses folytatásban ismét egy svéd csapat jutott a dunaföldváriaknak és 1-0-ra nyertek a Ragsveds ellen (gólszerző: Takács Richárd). A következő fordulóban az izlandi Leikir-től 2-0-ra kikaptak, így befejeződött a Holler menetelése. Holler Ferenc, a klub elnöke így foglalta össze a svédországi tapasztalatokat: - Nagy szívvel, nagy akarattal és remek csapatszellemben játszottak a fiúk. Nagy élmény volt a torna, ahol hetvenkét nemzet csapata indult. A Ragsvedes elleni meccs nagyon sokat kivett a játékosok erejéből, egy jobb csapatot győztek le. Elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, megérte elmenni a tornára, jövőre két csapattal szeretnénk indulni. Ráláthattunk arra, hogy működik a világ futballja, csak egy példa: itt egy kisvárosnak tizenkét pályája van az utánpótlásnevelésre, nálunk kettő. Sokat tanultunk mindannyian és még egy megjegyzés, mindenki csodálkozott azon, hogy az Európa bajnokságon Izland milyen jól szerepelt. Ez nem a véletlen műve, tizennégy csapattal vettek részt a kupán.

A csapat tagjai: Szapu Gábor, Varga Erik, Rabi Dániel, Bencze István, Szedljak Attila, Takács Richárd, Sztojka László, Nikl András, Mukli Máté, Kovács Krisztián, Linger Ferenc, Nagy László, Gulyás Tibor, Dobor Gergő, Schettrer Gergő, Androsovits Brendon, Puskás Attila Kristóf, Ráthgéber László. Edzők: Holler Ferenc, Kerekes Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!