Sport

2016.10.01. 14:08

Szabó doktor végigfutotta! - Másodszorra már sikerült teljesítenie a Spartathlont

Óriási sikert ért el a dunaújvárosi ultramaratonfutó orvos: dr. Szabó Zoltán sikeresen teljesítette a 246 kilométeres versenytávot Athén és Spárta között.

Pekarek János

A pénteken reggel magyar idő szerint hat órakor kezdődött viadalon 32 óra 58 perc alatt ért célba. A világ legnehezebbnek tartott ultramaratoni futóversenyén a nagy meleg és az extrém szintkülönbségek nehezítik a távot. Már benevezni is csak több, sikeres ultramaratoni futóverseny eredményeivel lehet.

Az athéni Akropolisztól a spártai főtéren álló Leonidasz-szoborig tartó futóverseny 74 szakaszból áll. Minden szakaszt egy bizonyos szintidőn belül kell teljesíteni: aki késik, kiesik. A  szintidőket teljesítő célba érkezőket pedig szombaton este hat óráig számolják.

Mindenki, aki sikeresen legyőzi a távolságot, babérkoszorút, emlékérmet és "Spártai hős" címet kap. Dr. Szabó Zoltán tavaly már megpróbálkozott a versennyel, akkor fel kellett adnia. Idei sikeres egy tízéves futókarrier csúcsa.

Gratulálunk!

Címkék#spartathlon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!