Szalai Bálint Fejér megye első osztályának legjobb U19-es védője

2017. január 11., 19:40 szerző: Horváth László
komment
Mezőfalva - Még csak az ősszel került fel az ifibe, de teljesítményével a Fejér megyei internetes futballportál szavazói alapján a mezőfalvi fiatalember kiérdemelte a fociszerető közönség megbecsülését.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Szalai Bálint 2015-ben már szerepelt a DH hasábjain. A mezőfalvi alapítványi bálon első bálozóként a tánctudásáról adott tanúbizonyságot, most pedig megmutatjuk, hogy remek sportemberként a futball világában is megállja a helyét.

- 2010-ben Cecén édesapámtól kezdtem tanulni a foci szeretetét - emlékezett a kezdeti időszakra Szalai Bálint. Előtte a birkózást is kipróbáltam, de mára csak a foci maradt. A Fejér megyei első osztály az egyik legerősebb bajnokság, jó együttesekkel, szerintem sok lehetőség van a futballban a fiatalok számára. Csatárként kezdtem, de az első edzőm tanácsára védőként találtam meg a helyem. A futball csapatjáték, ahol mindenki egyformán fontos. Szélső hátvédként a jobb oldalért felelek, de néha be kell segíteni középre is. Az edzői utasítások betartása mellett van lehetőség improvizációra is, így az egyéni megoldásokat is hasznosítani lehet a csapat győzelme érdekében - fogalmazott. Arra a kérdésre, hogy karrierjében miről álmodik, és mit nyújt még a sport számára az életben, így felelt.

Pirosban a Tordas ellen összecsapáson Szalai Bálint tolja oldalvonalra ellenfelét, egy jó ütemű akcióval Fotó: Horváth László

- Szeretnék két éven belül a felnőtteknél játszani, és ha NB III-as szintig eljutnék, akkor elégedett lennék. A foci megtanít küzdeni, aminek nemcsak a sportban lehet hasznát venni, hanem a tanulásban és később a munkában is. Ami számomra nagy jelentőségű, hogy segít a kudarcokat is helyesen feldolgozni, ami korábban nem volt rám jellemző - osztotta meg gondolatait lapunkkal a fiatal sportember.

A 16 éves Szalai Bálint jelenleg a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ gimnáziumi tanulója. Az őszi szezonban 14 mérkőzésből tizennégyszer volt kezdő. Három mérkőzést is törött kézzel játszott. Továbbra is Mezőfalván szeretne futballozni, nagy Újpest-rajongó, példaképe Raphael Varane, a Real játékosa.

Horváth László

2017. január 11., 19:40 szerző: Horváth László

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...