Sport

2017.02.13. 19:40

Százhúsz százalékra lesz szükség

Dunaújváros - Semmiféle műhelytitkot nem akartam kérdezni a D. Kohász vezetőedzőjétől, György Lászlótól. Inkább általánosságokról beszélgettünk.

Jankó Árpád

Arról van szó, hogy a dunaújvárosi női első osztályú kézilabdacsapat szerdán 18 órakor Mosonmagyaróváron Magyar Kupa-mérkőzést fog játszani. Ettől a mérkőzéstől függ, hogy a következő EHF Kupa sorozatban részt vesz-et a dunaújvárosi együttes vagy nem. Az igenhez győzelem kell, vagy döntetlent muszáj kiharcolni. Mivel két első osztályú csapat küzd meg egymással, ezért elegendő a döntetlen a továbbjutáshoz. A negyeddöntőben tehát a Mosonmagyaróvár - D. Kohász és a Debrecen - Érd mérkőzéseket játsszák. Ketten továbbjutnak, és csatlakoznak a Ferencváros és a Győri Audi ETO csapatához. Egyszóval: a szerdai találkozónak komoly a tétje.

Kudor Kitti, a szombati meccsen hétszer talált be a kapuba  Fotó: Ady Géza

Tudjuk, láttuk szombaton: a mosonmagyaróvári csapat rendkívül kellemetlen ellenfél. Hazai csarnokban főképp komolyan kell venni őket. A szombati nehezen megszülető győzelemről mondta Kudor Kitti, akit az akadémia vezetői a mérkőzés legjobbjának választották: - A kötelező győzelmek mindig nagyon nehezek . A héten az edzőváltás miatt más jellegű munkát végeztünk. Ezt is meg kell majd szoknunk, de a szombati meccsből is sokat lehet tanulni. A második félidőben szerencsére összeállt a védekezésünk, és ez eldöntötte a mérkőzést.

György László vezetőedző azzal kezdte, hogy szerdán van mit javítani.

- Tudatosan kell a védekezést és a támadást alkalmazni. Lassan vittük fel a labdát, és az ellenfél vissza tudott rendeződni. tehát a támadásaink, a játékunk sebességen változtatni, gyorsítani kell. Hosszú, villámgyors átadások, két-három passz és lerohanások... ezek sikeresek lehetnek.. Védekezésben pedig a távoli lövéseknél eredményesebben kell sáncolni., így a kapusteljesítmény is jobb lesz. Nem rossz csapat a Mosonmagyaróvár, meg kell küzdeni a fiatal csapattal. A szombati játékunk után remélem, mindenki fejében ez tudatosult Száz százalék nem lesz elég, százhúsz százalék kell.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!