Sport

2013.01.30. 20:12

Száztíz igazolt labdarúgóval

Az elmúlt év nyarán az Egy Darab Gyepért Alapítvány létrehozta a Dunaújvárosi Utánpótlás Klub Sportegyesületet, amelynek szakmai vezetőjét, Szellák Sándor kérdeztük az egyesület működéséről.

Gróf András

- A múlt nyáron a Dunaújvárosi Városi Sportiskolánál megszűnt a labdarúgó-szakosztály. Az U15-ös és az U13-as csapatok a Dunaújváros PASE utánpótlásához kerültek, a fiatalabb korosztályok képzésére alakítottuk meg az egyesületünket.

- Ez hány utánpótlás-játékost jelent?

- Száztíz igazolt labdarúgónk van, valamint húsz játékos a DPASE U13-as második csapatában szerepel. Ők jelenleg a hatodik helyen állnak a bajnokságukban.

- A többi korosztály versenyeztetését miként oldják meg?

- Az U12-es csapatunk a Budapesti Labdarúgó Szövetség bajnokságában szerepel. Az U11-esek a regionális Duna-Mont Bajnokságban. Az U7, U8, U9, U10-es csapataink pedig a Bozsik-rogram keretében játszanak rendszeresen.

- Kik foglalkoznak a gyerekekkel, és hol tartják a tréningeket?

- Rajtam kívül Dobos László, Papp Péter, Papp István és Sárai György tartozik a stábhoz. Az edzéseket a Vasvári iskola tornatermében és aa Panoráma úti műfüves, illetve füves pályákon tartjuk.

Az edzésen a labdát vezető Kovács Barnát Rudolf András üldözi (Fotó: Vohlmann György)

- Miből fedezik a klub működését?

- Egyesületünket a TAO-s támogatás segítségével sikerült az elmúlt időszakban működtetni.

- Mi történik majd azokkal , akik kiöregszenek ezekből a korosztályokból?

- Az elképzelésünk szerint együttműködési szerződés keretében a Dunaújvárosi PASE gárdájához kerülnének, mint ahogy húsz játékos az elmúlt nyáron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!