Sport

2013.09.10. 17:36

Szemenyei : ''Egy nagy csapat van születőben''

Valósággal berobbant a bajnoki sorozatba a D. Kohász női első osztályú kézilabdacsapata.

Jankó Árpád

Ilyen magabiztos kezdésre régóta nem emlékeznek a dunaújvárosi női kézilabda szerelmesei. A parádés játék Veszprémben szakmai körökben is meglepetést keltett. És hogy a nagy különbségű győzelem nem a szerencse és a véletlen műve volt, azt legutóbb itthon a Vác elleni magabiztos győzelem is bizonyította. Semmit sem bíztak a véletlenre, pláne nem a váci együttesre, olyan tempóban és határozottsággal kezdte a játékot a Ferling-formáció – már az első másodperctől kezdve –, amire kevesen számítottak. Ferling Bernadett arra a megjegyzésre, hogy öröm ebben a csapatban játszani szellemesen válaszolt.

– Én ezt már régóta tudom, ezért tartottam ki a Kohász mellett. Valóban én is élveztem a kézilabdázást, és bevallom a végére már el is fáradtunk. Óriási küzdelmet vívtunk a váciakkal, akik nem adták fel, akkor sem, amikor már 18-8-ra vezettünk a 34. percben Sorsdöntőnek bizonyult az első félidőben mutatott játékunk. Olyan sebességgel, magabiztossággal és nagyszerű védekezéssel, taktikával leptük meg az ide nyerni jött Vácot, ami ellen nem volt válaszuk a vendégeknek. A szünet utáni fáradtságból eredő visszaesésünk idején is volt valaki, aki egy-egy góllal elvette a reményt az ellenfelünktől. Így az én utolsó, a csapat huszonhatodik góljával az utolsó percekben már a felállt hazai nézőseregben gyönyörködtünk. Nagyszerű érzés volt látni a boldog, ütemesen tapsoló szurkolókat – nyilatkozta a csapatkapitány.

 

Ferling Bernadett néhány perccel a Vác elleni mérkőzés befejezése előtt gólt dobott, siker született (Fotó: Ady Géza)


Egyetlen negatív eseményt a Vác elleni mérkőzésen Bulath Anita sérülése jelentette. A váci Fülöp jóvoltából kapott egy „medvepuszit”, amely sajnos kérdésessé teszi szereplését a hétvégi debreceni találkozón. Ez az egyik legalattomosabb durvaság, amelynél a felhúzott térd mozdulatát a játékvezetők sem veszik legtöbbször észre. De bízzunk az egészségügyi stáb felkészültségében. Anita hiánya Debrecenben nagy veszteség lenne. Szemenyei István, a D. Kohász ügyvezetője nem egy félős ember. Így kezdte a nyilatkozatát a Vác elleni meccs után..

– Minden várakozást felülmúló, parádés játékkal nyertünk most a Vác ellen is. Nem szeretném elkiabálni, de úgy gondolom: egy nagy csapat van születőben. Arra a kérdésre, hogy ezt az érzését mire alapozza, a következőket mondta: – Sikerült a fiatalos lendületet és a rutint összevegyíteni. Sánta, Gera s a többi fiatal, valamint Ferling, Bulath, Vincze és társaik tapasztalata, játéktudása együtt – ez a titok. A csapatnak más a sebessége játékban, de nem hibáznak sokat a gyorsaság ellenére. A kiváló védekezésről nem is szólva. Most már velünk szemben mások az elvárások. Ezt a terhet bírni fogja ez a társaság – nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!