Sport

2013.02.03. 19:11

Szép csapatmunkával nyert a Kohász a BSE ellen

Dunaújváros - A BSE női kézilabdázói érthető önbizalommal várták a Dunaújvárosi Kohász NB I-es csapatát, hiszen otthon győztek a Fehérvár ellen, idegenben pedig döntetlent játszottak a Debrecen együttesével.

Jankó Árpád

-  Erre  a hazai nyomásra készültünk egész héten. Egy percig sem gondoltuk, hogy könnyű játszadozással nyerünk majd a BSE  csarnokában.  Valóban nehéz,  küzdelmes mérkőzést játszottunk, de ismét igazi csapatként kézilabdáztunk. Mindig volt valaki közülünk, aki  átbillentette a társaságot a nehéz pillanatokon. Ferling Bernadett  ismét ragyogóan  játszott, de Gera Szimonetta  és Rádl Tímea  is  minden dicséretet megérdemelnek.  Örültünk, hogy a helyszínen több újvárosi néző is biztatott bennünket  nyilatkozta  -  Mátéfi Eszter  szakvezető.

Budapest SE - D. Kohász 26-28 (12-17)

BSE: Schneck R.  - Tamás, Borbás 1, Schneck D. 1, PETROVSZKI 13 (7), Csuka 4, Rózsa 2. Csere: HEGYESI (kapus), Pácz, Fundák 1, Fekete 4 (1), Baross, Kopecz, Barczi. Edző:  Papp György.

D. Kohász:  PISÁK - Bognár-Bódi 3 (1), Takács D. 3, Sánta 1, Takács F. 1, FERLING 9 (2), Berta 1.  Csere: Csapó, Török  (kapusok), GERA 5, Gáspár, RÁDL 5, Kővári.  Edző: Mátéfi Eszter.

Kiállítások: 6, illetve 14 perc. Hétméteresek: 98, illetve 43.

Jól kezdett a dunaújvárosi együttes, és jelentős  hétgólos  vezetést is szerzett. Keményen védekeztek a vendégek,  Pisák Renáta kapus is sorozatban hárította a lövéseket. A második félidőben a fővárosiak emberfogással védekeztek, természetesen Ferling kapott szigorú őrzőt. Így alábbhagyott a Kohász lendülete, de csak a 49. percben tudott a BSE közeledni ellenfeléhez (24-25). Ám nem tudta a hazai gárda átvenni a vezetést, és megakadályozni a vendégek győzelmét. Szép csapatmunkával nyert a Kohász.

Gera Szimonetta is örült a győzelemnek, a kiemelkedő teljesítményének. 
- Egy kisebb hullámvölgyből sikerült most kimásznom. De már előtte, a Vác ellen is éreztem: sokkal jobban megy a játék. Az öt gólomnak nagyon örültem. Betörésekből, átlövésekből találtam a kapuba. Szerettem volna régi edzőmnek, Papp Györgynek is bizonyítani. Nagyot küzdöttünk, és senki sem vette félvállról az ellenfelet. Már tizenkét pontunk van a nyolcadik helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!