Sport

2015.11.23. 16:31

A Mesterfokú Bajnokságban Jakab Noémi bronzérmet szerzett

Dunaújváros - A hét végén - pénteken, szombaton és vasárnap - rendezték meg Győrben a tornászok Szuper Csapatbajnokságát és a Mesterfokú Bajnokságot.

Jankó Árpád

A csapatok bármilyen összetételűek lehettek. Egyetlen kikötés volt csak: legalább egy tag legyen felnőtt versenyző. Végül a békéscsabai együttes lett az első (Böczögő Dorina, Makra Noémi, Szabó Mónika, Katona Barbara, Szujó Dóra), második lett a KSI, harmadik pedig a Szombathelyi Delfin SE.

A dunaújvárosi csapat indulása egy hajszálon múlott, mert a felnőtt tag, Tóth Dorottya és Horváth Enikő is megsérült. Balogh Kíra felnőttként viszont kisegítette társait, vállalta a szereplést, holott ő másodosztályban szokott tornázni. Nagyszerű sportemberi tett volt. Ráadásul a négy szeren hibátlanul mutatta be gyakorlatait. A csapat többi tagjai voltak: Miklós Dorina, Halász Dóra Szimonetta, Jakab Noémi. A csapat az ötödik helyet szerezte meg. a felnőttek között. Jakab Noémi egyéni összetettben a hatodik lett. Másnap az ugrás és a korlát fináléjában Noémi az utóbbi szeren negyedik helyet szerzett. Vasárnap pedig a gerenda és a talaj következett. Talajon Halász Dóra Szimonetta negyedik lett (Makra és Böczögő mögött), gerendán pedig Jakab Noémi felkerült a dobogóra gerenda gyakorlatával. Noémi szép, határozott, tiszta gyakorlatával elsőként kezdte el versenyt gerendán kiváló eredményt ért el, harmadik helyen végzett. Így hát sikeresnek mondható lányaink versenyzése. A csapat edzői voltak: Badics Réka, Török Dániel, Trenka János, Joó Gabriella. Halász Dóra Szimonetta edzői: Badics Réka, Török Dániel, Jakab Noémi edzői: Trenka János, Joó Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!