Sport

2015.12.07. 20:00

DVCSH UBSE: szép sikerek a víz alatt

Dunaújváros - Minden elismerést megérdemel a DVCSH UBSE, azaz a dunaújvárosi búvárklub, hogy egészen szerény körülmények között képes nagyszerű eredményeket produkálni.

Gurisatti Gyula vezetőedzőnek ebben az évben is volt miért örvendeznie.

- Sajnos a búvárúszás nem olimpiai sport és nem ömlik hozzánk a támogatás. Ha nem lenne az önkormányzat és a névadó szponzor segítsége, nem tudnánk tovább működni. Pedig ebben az évben is dicsekedhetünk szép eredményekkel. Volt ismét világbajnokunk junior és felnőtt villágbajnokságon, Európa-bajnokságon Gurisatti Lilla révén. Jancsovics Dániel, Nyuli Krisztián, Sebestyén Ferenc válogatottak. Nemzetközi versenyeken több érmet hoztunk el. Nincs beiskolázási gondunk, mert Dubniczki Erzsébet, Tórizs Linda és Debreczeni Hajnalka úszásoktatást végez. A serdülők alatti korosztály edzője Gurisattiné Nagy Edina, a serdülők feletti korosztályoknál pedig én vagyok az edző. Sokat köszönhetünk aktivistánknak Rendes Ágnes szülőnek is. Egyszóval: fáradhatatlanul dolgozunk közösen továbbra is. Azt mondhatom teljes joggal, hogy sikeres évet zártunk - mondta Gurisatti Gyula.

Elől, balról: Borgulya Attila, Gurisatti Gergő, Markovics Benedek, Nyuli Kristóf, Hajnal Adrián, Szilasi Szonja. Második sor: Markovics Ákos, Rendes Linda, Maár Martin, Francsák Lilla, Vadász Panna, Prémusz Luca. Fent: Tóth Dániel, Nyuli Krisztián, Müller Balázs, Sipos Péter

Az évzáró versenyt a hét végén Kecskeméten rendezték meg. Az uszonyos úszók rövidpályás országos bajnokságán is sikeresek voltak a dunaújvárosiak. Sebestyén Ferenc egy arany- és egy ezüstérmet szerzett, Nyuli Krisztián három bronzérmet kapott, Jancsovics Dániel két első, és egy harmadik helyet ért el. Ezen kívül három dunaújvárosi váltó végzett harmadik helyen.

A versenyen adták át a legjobbaknak az Arany jelvényt, amely egy nagyon komoly szintidő elérésekor nyerhető el. Prémusz Luca, Sipos Péter, Jancsovics Dániel, Simon Dávid, Sebestyén Ferenc kapta meg. Egy ilyen szintidőt egy-egy korosztályban négy-öt búvár éri el, tehát nem könnyű megszerezni.

Érdekességet jelent egyébként az a tény a sportágban, hogy gyorsúszok is szerepelhetnek uszonyos búvárúszó versenyeken. Használják a gumiuszonyt, de természetesen úszóként továbbra is versenyeznek.

És a végére hagytam a legnagyobb dicsőséget a fiúk között. Sebestyén Ferenc serdülő búvárúszóként elnyerte a szövetség által adományozott Év sportolója kitüntető címet.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!