Sport

2017.05.22. 18:35

Szerdán 18 órától itthon játszik a Kohász a Debrecennel

DUNAÚJVÁROS A szomorúra végződött érdi bajnoki találkozó után szerdán 18 órakor itthon játszik a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata a Debrecen együttesével.

Jankó Árpád

De mielőtt foglalkoznánk a holnapi, utolsó előtti mérkőzéssel, visszatekintőt kértünk a csapat vezetőedzőjétől, György Lászlótól. Azt persze tudtuk, hogy az érdi vereség után a szakvezető nem fog hozsannázni, hiszen az érdiek az első félidő után 15-6-ra vezettek. Márpedig csak hat dobott gól egy félidőben - ez évek óta nem jellemző a Kohászra. Szerencsére a vége 29-26 lett, azaz a második félidőt megnyerte a dunaújvárosi gárda, de összefoglalva: ezen a találkozón gyenge teljesítményt nyújtottak Kovács Annáék.

A gyenge teljesítmények között Csapó Kyra kapus mentette a menthetőt Fotó: Ady Géza

-Nagy reményekkel utaztunk szombaton Érdre. Saját magunk alakítottuk ki az első félidőben az elfogadhatatlan eredményt. Fegyelmezetlenül támadtunk, statikusság jellemezte a játékunkat, eladtuk a labdákat, a feljövetelek körülményesek voltak, türelmetlenül, gyorsan és rosszul fejeztük be a támadásokat, a helyzeteket kihagytuk. A játékban minden hibát elkövettünk, amit lehetett. A szünetben kemény eligazítás történt, és utána már láttunk küzdést, akaratot. Már volt védekezésünk is. A második félidőt megnyertük, ami dicséretes volt. Szerintem sokan foglalkoznak ilyen mérkőzések után, meg egyáltalán a mentális felkészülés kérdéskörrel. Ezzel kapcsolatosan elmondom: ez nem az én dolgom. Ez a játékos dolga. Profi sportolókról van szó, akiknek semmi más dolguk nincs, csak a napi két edzés, és utána a mérkőzésen a játékban pedig felszántani a parkettát. Nem sír a gyerek otthon, nem kell főzniük, ha akar vegyen fel takarítót, persze természetesen vegye fel a fizetését, és végül tegye önmagát olyan mentális állapotba, amely sikerrel kecsegtet. Ha erre nem képes, akkor nem élvonalbeli sportoló. A szerdai mérkőzésre visszatérve: a debreceni csapatban állítólag sok a sérült, de a hetedik helyükhöz képest többet tudnak. A Magyar Kupán ellenünk be is bizonyították. Mi a célszalagot még nem szakítottuk el: nyerni kell szerdán, és majd szombaton Mosonmagyaróváron is, akkor megvan a negyedik helyünk. Tehát május 27-én ér véget a bajnokság, amint a háziasszonyok is csak este számolják meg a tyúkokat az ólban, mi is úgy számoljuk majd meg szombaton este a bajnoki pontokat - nyilatkozta György László.

Kovács Anna játéka szerdán sérülés miatt kérdésessé vált, de Szalai Babett is kisebb sérüléssel bajlódik.

Az élvonalat érintő hírrel is tudunk szolgálni. Gárdonyban kilencgólos győzelmet aratott a Vasas női kézilabdacsapata, amely így megnyerte az NB I/B Nyugati csoportját, és nyolc év után visszajutott az élvonalba. Az edzője, az egykori világbajnoki ezüstérmes Kovács Péter. A Keleti csoportban a kecskemétiek három ponttal előzték meg a második szegedieket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!