Sport

2016.01.25. 19:59

Szerdán kupamérkőzés

Dunaújváros – A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt és utánpótlás- csapatai igen feszes tempóban dolgoznak. Legutóbb az iskolájukat, a Rudas középiskolát képviselve arattak sikert a fiatalok.

Jankó Árpád

Rendkívül értékes ezüstérmet szereztek a Dunaújvárosi Rudas középiskola leány kézilabdázói. Ez azt jelenti, a második legjobb együttes az országban ebben a kategóriában a Rudas csapata. Ahogy a Kohász felnőtt kézilabdázói, úgy az ifisták-juniorok sem unatkoznak. Éppen ezért egy újabb vasat tartani a tűzben igencsak megnehezítette a lányok helyzetét. György László edző is elismerően nyilatkozott a diákolimpia döntőjében kivívott második helyről.

– Miután a debreceni középiskola csapata legyőzött bennünket, kemény megbeszélés következett, ennek meg is lett az eredménye. Az elődöntőben a fradista Teleki középiskola csapata ellen ragyogóan kézilabdáztak a lányok, és nyolc góllal nyertünk. Ez a győzelem döntőt ért, amelyet a Győri Audira épült bercsényisek ellen kellett lejátszani. Tudtuk,hogy nagyon erős csapat, kiváló egyéni képességekkel rendelkező játékosokból áll, de mégis vezettünk ellenük az első félidő végén. A szünet után a győriek fordítottak, és győztek. De nagyon büszkék lehetünk az ezüstéremre. György Lászlót, aki a Kohász felnőtt csapatának is edzője, a most szerdán Győrben megrendezendő felnőtt Magyar Kupa-mérkőzésről is kérdeztük.

– Ez a találkozó a legjobb nyolc közé jutásért zajlik majd. Természetesen a sokszoros bajnok, BL-győztes gárda magasan esélyes. Mivel számunkra továbbra is tart a megfeszített tempó és program, ezért meg kell gondolnunk hogyan minősítjük ezt a találkozót. Ugyanis az a véleményünk, hogy vigyáznunk kell, ne égessük, ne facsarjuk ki a kezdő csapatunkat. Azaz tartalékolni kell az energiákat későbbre. Nyilván szerdán azoknak is viselni kell a terhet, akik a szombati mérkőzésen kevesebbet játszottak, vagy egyáltalán nem voltak foglalkoztatva. Nem lehet ezt a találkozót kiemelt terveink közé sorolni, de a szerdai játékot fel tudjuk használni taktikailag a jövő érdekében. Olyan gyakorlásra gondolok például, mint arra: hogy oldjuk meg sikeresen az emberelőnyös helyzeteket. A lényeg az, hogy a Győri Audi ETO csapatával játszunk egy jó mérkőzést!

(Emlékeztetőül: bajnoki mérkőzés január 30-án Ferencáros – D. Kohász 18 órakor, FTC II – DKKA II január 30-án 16 órakor. Február 6-án Vác – D. Kohász, február 16-án D. Kohász – Fehérvár KC.EHF Kupa-mérkőzések az orosz Asztrahanocska ellen. Első mérkőzés: február 26. 18 óra. Második mérkőzés: február 28. 13 órakor. Mindkét mérkőzést a Dunaújváros Sportcsarnokban játsszák le,mivel az orosz csapat lemondott pályaválasztási jogáról.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!