Sport

2014.05.15. 17:45

Dunaújvárosi Kohász: A játékosok emelt fejjel jöhettek le a parkettáról

Már kettőt aludtunk a balszerencsés Dunaújvárosi Kohász – Érd női bronzmérkőzés után, és talán már a szomorúság, a bánat szívfacsaró érzései is halványulnak.

Jankó Árpád

Merthogy ritkán láttunk olyan pillanatokat egy mérkőzés után a dunaújvárosi csarnokban, amikor fiatalabb, idősebb kézilabdázó is könnyezik. Persze, hogy fájt a vereség, pláne akkor, amikor már másodszor kellett elbukni hétméteresek után, pedig most szerdán is ott volt a csapat a siker küszöbén. Az utolsó húsz másodpercben 22-21-után ajtó-ablak helyzet kimaradt, és nem lett 23-21. A büntetőpárbaj első ejtését pedig megfogta az érdi kapus. Ilyen apró dolgokon múlhat egy csapat mennybe vagy pokolba menetele.

De azzal kezdtem, hogy a keserű érzések már-már halványulnak. Így van ez jól. Tudomásul kell vennünk, hogy a tavaly is bronzérmes érdi gárda idén még erősebb. Minden posztra be tud állítani hasonló képességű másik kézilabdázót. Most is láttuk: védekezésnél, támadásnál más-más érdi kezében volt a labda. Amíg a Kohász állandó négy (hat?) játékosán kívül nincs megfelelő segítség a kispadról.

Többször is időt kért Mátéfi Eszter vezetőedző, hogy hasznos tanácsokat adjon a játékosoknak Fotó: Ady Géza

De a lényeg: joggal mondhatjuk, a dunaújvárosi csapat szenzációs teljesítményt nyújtott ebben a bajnokságban. A negyedik hely ettől a csapattól bravúr. Büszkék lehetünk a játékosokra. Szerdán is szívüket, lelküket kitették a győzelemért. Alázattal, fegyelemmel, összetartással küzdöttek Bulathék. Így fordították meg az eredményt szerdán is a hajrában. Remélem, vigaszt jelent a még szomorú játékosoknak a telt ház köszönő tapsa. Ezt a csapatot szereti a közönség, mert látja az akaratot, a küzdeni tudást a képességektől függetlenül. Így jöhettek le a parkettáról felemelt fejjel.

– Egész évben volt tartása a csapatomnak, és ennek nagyon örülök – ezt nyilatkozta többek között Mátéfi Eszter, a csapat szakvezetője. – Egy pillanatra nem adtuk fel a mérkőzéseket. S ezért is köszönet jár valamennyi játékosomnak, munkatársamnak. És köszönjük a szurkolóink sokat jelentő támogatását. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki segített nekünk. Ezek közé sorolom a korrekt, támogató helyi sajtót is – nyilatkozta Mátéfi Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!