Sport

2017.06.02. 17:16

A Mezőfalva csapata megmenekülhet a kieséstől

Az utolsó fordulóhoz érkezett a 2016/2017. évi Fejér megyei labdarúgó-bajnokságokban a pontvadászat. Néhány nyitott kérdés még válaszra vár mindhárom sorozatban.

Gróf András

A Viszló Trans első osztályban a szövetség döntése értelmében minden mérkőzést szombaton rendeznek. A Mezőfalva gárdája a múlt heti döntetlenjének köszönhetően elkerült a kiesést jelentő utolsó előtti helyről, így reális esélye van arra, hogy meghosszabbítsa első osztályú tagságát. Ahhoz, hogy ez biztos legyen, nem kell mást tenni, mint begyűjteni a három bajnoki pontot Pátkán. Ellenkező esetben sok függ a Velence - Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő eredményétől. Amennyiben mindkét mérkőzés döntetlenre végződik, akkor is a mezőfalviak örülhetnek. Pátka győzelem esetén a Velencének egyetlen pont is elegendő ahhoz, hogy megelőzze a Mezőfalvát a bajnoki tabellán. A Baracs hazai pályán a Sárosd ellen zárja a szezont. A hazaiak számára csupán az a tét, hogy győzelmük esetén esetleg egy helyet előre léphetnének a tabellán.

A másodosztály Agárdi Termál csoportjában minden összecsapást vasárnap rendeznek. Az adonyiak hazai környezetben szépen zárhatják a szezont, hiszen a Sárbogárd második számú együttesét fogadják. A Rácalmás együttese megmenekült a kieséstől, hiszen a szövetség az ifjúsági együttes sorozatos ki nem állása miatt a Nagylókot kizárta sorozatból. Minden eredményüket törölték és az utolsó helyre rangsorolták őket. A rácalmásiak a Besnyő-Iváncsa II vendégeként zárják a sorozatot, és biztosan a tizennegyedik helyen végeznek. A Nagykarácsony gárdájának valószínűleg nem sok sikerélménye lesz a bajnoki címet szerzett Ikarus-Maroshegy otthonában.

A harmadosztály Horfer Serleg csoportjában izgalmasnak ígérkezik a vasárnapi játéknap a dobogós helyek elosztása szempontjából. A negyvenegy ponttal jelenleg listavezető Vajta a Perkáta együttesét fogadja. Az egy egységgel kevesebbet gyűjtő, második helyen álló Mezőszilas szabadnapos lesz, így nem gyarapíthatja a pontjai számát. A dobogó harmadik fokán tanyázó, szintén negyven pontnál járó kulcsiak a Nagyvenyimet látják vendégül. Ezen a napon játsszák még az Előszállás - Lajoskomárom II mérkőzést.

Minden mérkőzés kezdési időpontja 17 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!