Sport

2017.06.25. 18:20

Szezonzáró pólómaraton a jövő tehetségeivel és a legendákkal

DUNAÚJVÁROS - Több mint száz vízilabdázó meccselt szombaton a DUE-Maarsk Graphics pólóegyesületünk szombati remek hangulatú szezonzáróján. Meccsdömping ifjú pólós palántákkal, szülőkkel, no és egy klasszisok sorát felvonultató slágermérkőzéssel.

Szabó Szabolcs

A vízilabda sportág számos meghatározó alakja már többször is fölvetette, a meccsek nagyobb látogatottsága érdekében talán érdemes lenne a feje tetejére állítani a hazai és a nemzetközi bajnokságok, tornák eddigi menetrendjét, hiszen a strandoló sokaság bizonyára hamar rákapna a póló varázslatos világára. Szombaton a Fabó Éva Sportuszoda kültéri medencéjében tartott hangulatos és gólgazdag pólóbemutatót a DUE-Maarsk Graphics egyesület nagy családja.

A nyári nagy pólófiesztán több mint százan húztak sapkát, így az utánpótláscsapatoknál pallérozódó ifjú titánok mellett a szülők és a szakmai stábba tartozó edzők is a medencében bizonyíthattak. Bár a fiatalok rendre megcibálták a korosabb összeállításban játszó szülők és trénerek vegyesválogatott bajszát, ezúttal azonban rendre a rutin diadalmaskodott. A korosztályos gárdák egymás ellen is próbálkozhattak - gálameccsekhez méltón - e találkozókon is leginkább döntetlenközeli eredmények születtek.

A tempós - a kortárs vízilabda szabályrendszerét szinte támadásról támadásra kreatívan módosító - derbik után következett a nap slágerrangadója, ahogyan a szpíkeri feladatokat ellátó Szárszó Lajos fogalmazott: sporttörténeti jelentőségű összecsapás: az öreglányok kontra öregfiúk derbi.

A hölgyeknek valóban egy klasszisokkal teletűzdel válogatott társaságot sikerült összerántani szombatra. A teljesség igénye nélkül csak pár - a magyar vízilabdában ma is remekül csengő nevet említenénk: Sós Ildikó, Kardos Krisztina, Brávik Heni, Primász Ágnes. De medencébe szállt a jelenleg a fővárosi vizes vb-re készülő Szilágyi Dorka is. Az ellenoldal, az fiúk álomcsapata nem vonultatott fel ilyen vaskos és összetett eredménylistát, ám ezt alázattal és Szíj "Zancsman Sikeredző" István kimunkált taktikai utasításaival, valamint a kellő időben és dinamikával bevitt védőitalok fogyasztásával sikerült ellensúlyozni. A mérkőzés első felében, a srácok góláradattal zavarták meg a későn ébredő hölgyeket, akik a második játékrészben mutatott gólgazdag teljesítményükkel egalizálták az emlékezetes gálameccs eredményét. Az utolsó támadásoknál már minden játékos a medencében volt, az ifjú játékvezető pedig a soklabdás finálét is engedélyezte, a 2016/2017-es szezon zárórangadóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!