Sport

2015.12.09. 19:00

Négy dunaújvárosi karatéka képviselte Dunaújvárost az angliai Európa-bajnokságon

Négy versenyzővel képviseltette magát az angliai ESKA karate Európa-bajnokságon a dunaújvárosi Makita-Hikari Dojo Klub. Szlávik Bence és Kovács Bence révén nem maradt érem nélkül.

Agárdy Csaba

Angliában, Crawley városában - ez London egyik elővárosa - rendezték meg, november 28-29-én az ESKA karate Európa-bajnokságot. Ifjúsági, kadet, junior és felnőtt korosztályokban egyéni és csapat kata, illetve kumite számokban. huszonegy ország delegálta közel 400 sportolóját. A küzdelmek hat tatamin folytak, ippon shobu szabályok szerint, egyenes ági kieséses rendszerben. Szombaton az ifi és junior, míg vasárnap a kadet és felnőtt számokat rendezték meg. A Makita-Hikari Dojoból Szlávik Bence, Kovács Máté, Vajai Viktor és Kovács Bence volt tagja a Magyar JKA Karate Szövetség válogatottjának. Kovács Máté az ifi korosztályban kata számban angol ellenfelétől kikapott, míg kumite számban portugál ellenfelét legyőzte, majd lengyel riválisától kikapott. Szlávik Bence ifi kata számban angol ellenfelét megverve, az elődöntőbe jutott, majd innen második legjobb pontszámmal döntőzhetett, ahol a nagyon szép Európa-bajnoki harmadik helyezéssel zárt. Vajai Viktor junior egyéni kumite számban cseh ellenféltől kikapva kiesett. Kovács Bence junior egyéni kumitében skót ellenfelén túljutott, majd angol ellenfelétől kikapott, kiesett. De ezek után jöttek az izgalmak, mivel Bence a junior csapat kumitében - portugál, svájci, spanyol csapatokat legyőzve - döntőbe került, és ott az oroszoktól kikapott, végül ezüstérmes lett Kovács Bence, Hamari Bence, Marosvölgyi Bence, Vajai Viktor (tartalékként) összeállításban. A juniorok a felnőtt mezőnyben is indulhattak így Kovács Bence másnap ismét bizonyíthatott, és remekül szerepelt, junior kora ellenére a felnőttek között a nagyon előkelő 5-8. helyen végzett a 70 fős mezőnyben. Ezek után a felnőtt csapat kumitéban harmadik helyezést ért el Kovács Bence, Gyimesi Balázs, Habda Zsolt, Németh Szabolcs, Marosvölgyi Bence összeállításban.

Kovács Bence a két nap alatt tizenkét mérkőzést játszott, ebből kilencet megnyert és ez rendben lévő teljesítmény, a befektetett munkája meghozta gyümölcsét. A versenyzők összességében megérdemelték a sikert, megdolgoztak érte. Edzőjük, Schneider László versenybíróként volt jelen, mindkét napon foglalkoztatták, több döntőben is bíráskodott, míg a felnőtt női csapat kata döntőben vezetőbíróként kapott szerepet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!