Sport

2017.06.28. 15:35

Szlovén bajnok érkezik az Acélbikákhoz

A szlovén bajnok HDD Jesenice hálóőre is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását.

DH-információ

Újabb légióssal erősítette meg játékoskeretét a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata, amely egy szezonra szóló szerződést kötött a szlovén Rok Sztojanoviccsal. A 26 éves kapus a szlovén Triglav Kranj neveltje, felnőtt pályafutását is itt kezdte meg, s egészen 2015-ig védett a szlovén bajnokságban, majd a Nationalliga (itt szerepelt korábban a Dunaújvárosi Acélbikák együttese is) utódjaként létrehozott Inter-National-League (INL) küzdelmeiben is szerepet kapott.

2015-ben Celjébe szerződött, amíg a tavalyi szezont már a HDD Jesenice csapatában kezdte meg, amellyel szlovén bajnoki címet ünnepelhetett, amíg az osztrák bázisú Alps Hockey League (AlpsHL) mezőnyében az elődöntőig jutott együttesével.

A Dunaújvárosi Acélbikák vezetése nagy reményeket táplál az előző két szezont bőven kilencven százalékos védési mutató fölött befejező hálóőrtől, s abban bízik, hogy a 197 centiméter magas kapus nemcsak a termetével, hanem a teljesítményével is kiemelkedik majd a MOL Ligából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!