Sport

2017.05.16. 16:25

Szlovén center az Acélbikáknál

DUNAÚJVÁROS - Újabb légióssal, a 26 éves Aljaz Ogrizek személyében egy gólerős centerrel sikerült szerződést kötnie a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong-együttesének.

Gallai Péter

A DAB honlapjának beszámolója szerint a szerződést hosszabbító Koitmaa kapus, az ukrán Danil Skripets, valamint a cseh Jakub Izacky mellett leigazolta a szlovén Aljaz Ogrizeket is. A 26 éves csatár a HK Maribor neveltje, itt mutatkozott be a szlovén bajnokságban, s kétéves csehországi kitérőtől eltekintve egészen a 2013/2014-es szezonig szerepelt nevelő egyesületében úgy, hogy utolsó évében 31 mérkőzésen 27 pontig jutott. 2014-ben a Celje csapatához szerződött, első szezonjában 29 találkozón összesen 35 pontot ért el, s még ebben a szezonban pályára lépett az EBEL-ben szereplő Olimpija Ljubljanában, ahol három találkozón egy találatot sikerült összehoznia.

Aljaz Ogrizek az Acélbikák legújabb igazolása Fotó: DAB

Ezt követően visszatért Celjébe, ahol csapata egyik nagy erőssége volt, s a két szezon alatt lejátszott 72 mérkőzésén 107 pontot szorgoskodott össze. A 2016/2017-es idénye különösen jóra sikeredett, 31 összecsapáson lépett pályára, összesen 58 pontot (31 gól, 27 assziszt) gyűjtött. A DAB vezetése abban reménykedik, hogy gólerős formáját dunaújvárosi színekben is megtartja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!