Sport

2016.01.05. 20:53

Szó sem lehet önteltségről

Dunaújváros – Holnap este 18 órakor a Dunaújváros Sportcsarnokban lejátssza első hazai „tavaszi” bajnoki mérkőzését a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata. Az ellenfél a Győri Audi ETO második együttese, a Mosonmagyaróvár lesz.

Jankó Árpád

Vasárnap idegenben nagy arányban legyőzte a Kohász az újonc Budaörs együttesét. A vendégcsapat az értékelések szerint valamelyest erősebb társaság a budaörsieknél. Ám országos negatív hír lenne, ha egyáltalán pontot rabolna a fiatal óvárosi együttes a Kohásztól.

Ezt Zdravko Zovko szakvezető mentalitása eleve kizárttá teszi. A dunaújvárosi csapat egy rendkívül nehéz, már-már kegyetlen alapozáson van túl, azaz olyan erőnléttel rendelkezik, amely jó kiindulópont lehet. Igaz, kevés előkészületi játékon vehettek részt, de olyan erős a szakmai kerete a Kohásznak, hogy a csapatjáték sikeressége sem lehet problematikus. Ahogy a Budaörsöt sem vette félvállról a Kohász, a mai ellenfelet, a Mosonmagyaróvárt sem szabad lekezelni. Emlékezetes a szeptemberi idegenbeli 28-25-ös keserves győzelem, amikor a félidőben még az óváriak vezettek 16-13-ra. A Kohász pocsékul védekezett. A mosonmagyaróvári fiatalok lelkesedésére ma is számíthatunk. Nem fogják feladni a mérkőzést. Györgyné Oblisz Anita, a Dunaújvárosi Kohász Akadémiatechnikai vezetője, az egykori nagyszerű dunaújvárosi játékos sokszor átélte már azokat a pillanatokat,amikor egy nagyobb tudású csapat tagjaként egy gyengébb képességű gárdát fogadott.

– Ahogyan egyre rutinosabbá vált az ember a játékban bizony megtanulta, hogy vétek az ellenfelet lebecsülni, mert az sok esetben megbosszulja magát. Ez a mai párharcra is érvényes tétel. De én biztos vagyok abban ,hogy ebbe a gödörbe nem lépbele a csapatunk. Az első perctől kezdve koncentráltan kell játszanunk, nem adhatunk teret a Mosonmagyaróvárnak, függetlenül attól, hogy hányadik helyen állnak a bajnoki tabellán. Küzdeni fog a fiatal vendégcsapat, de harcos, kemény kézilabdával– és ez a fiataljainkra is jellemző kell hogy legyen – a lehető legjobb játékkal és legtöbb góllal kötelező győznünk.– nyilatkozta Györgyné Oblisz Anita.

Ez a találkozó akár felkészülési játék is lehet a hétvégi vasárnapi (16 óra) Siófok elleni EHF Kupa-mérkőzésre. Az első találkozót vasárnap itthon játssza a dunaújvárosi együttes – mondta a technikai vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!